Kannen kuva: Jaakko Kilpiäinen
NUMERO 1
22.1.2009
Pääkirjoitus
Lukijamatka: Suuri kiinan kiertomatka
Elämäntavat: Matkalla kohti kiireettömyyttä
Terveys:
Toisin tekemisen taito
Professori uskoo mukuloihinsa
Arki riisuu harmaan viittansa
Tukijoukot: Kohti viisaampia laumoja
Kuulumiset: Lajinsa viimeisiä
Peruskorjaus: Alahervan perustus pitää
Mielihalu: Lukuisat luetut ja lukemattomat
Vietin viemää: Joka aamu tämä herää keräämään
Puutarha: Pieni pala britanniaa
Ruoka: Tarkkana tammikuussa
Radio: Miettiskä täällä terve
Kädentaito: Kirjotut peitot arvossaan
Kodin Pellervon käsityöt:
Kaitaa raitaa pitkin pöytää
Tuoli saa maton
Kun on tunteet: Kahden romantikon kauppa
Joka kuukausi
Asiasta toiseen
Koti maalla
Omalääkäri
Kätsy
Elämäntilanteita
Ristikko
Papin päiväkirja
Unto uneksija
Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 19.2. ja Maatilan Pellervo 5.2.2009.
Iso Kalenteri
sisältyy Pellervon tilaukseen.
Päätoimittaja päättelee, että on parempi hallita kiirettä kuin antaa kiireen hallita elämää. Oikeaakin kiirettä on, mutta monen kiire on vain asenne.
Kiireettömyyden vaikutuksesta aivoihin, mieleen ja kehoon kirjoitetaan myös toisaalla lehdessä (vrt. kansikuva).
Kuva Leena Nurmi
Helsingin Kaivopuiston pihoista yksi erottuu muista: vaaleanpunaiset rakennukset, hohtavanvihreä nurmikko, rehevät, mutta kurissa kasvavat istutukset. Ison-Britannian suurlähetystön pihan hoitaminen myös tekee puutarhurin onnelliseksi.
Kuva Jarmo Uusi-Rintakoski
Kodin Pellervo vie lukijamatkalaiset Kiinaan 31.5.–14.6.2009.
Luvassa on Pellervolle räätälöity mittava kierros Kiinassa.
Professori Jari Valkonen Helsingin yliopistosta pitää perunaa suorastaan terveyspommina. Nyt tutkitaan, laskeeko verenpaine perunoita syöden.
Kodin Pellervon vuoden 2008 mieluisimmaksi kanneksi lukijat äänestivät kannen numero 6. Toiseksi sijoittui kansi numero 11 ja kolmanneksi kansi 12.
Kaikille muille kansille jäi vain neljäsosa 1 672 vastauksesta.
Nyt suunnitellaan kahden viikon sapuskat yhteen syssyyn.
Idea on, että samalla vaivalla voi tehdä isoja annoksia tai käyttää tarvikkeita niin, että niistä on iloa myös seuraavaan ruokaan.