Pellervo.fi Maatilan Pellervo Iso Kalenteri
kodin pellervo

 

Kannen kuva: Jaakko Kilpiäinen

NUMERO 8 - 2012

Pääkirjoitus
Kiviaitaa ja koreita kuisteja
Vie mennessäs, tuo tullessa
Yrittäjättäret elämää luomassa

TERVEYS
Pikaisesti hoitoon
Eroon uniapneasta
Hyvinvointivaltion häpeä

PUUTARHA
Tarhurin työn jälki näkyy
Pihalla hehkuu keltainen
Salonkikelpoinen salottisipuli
Aikamatka yrttitarhaan
Tahtoo Türiin

Koivu, tähti ja Kari

Kolme yötä Höytiäisen helmassa

Sielultaan saaristolaiset

RUOKA
Vielä on kesää jäljellä

ASUMINEN
Nainen, vasara ja taltta

Samassa loimessa pienet ja suuret

KÄSITYÖT

Lempeitten sävyjen matto
Huivi heilahtaa

10 XL:n paita ynnä muuta tavaraa

Rapakon takaa takaisin

JOKA KUUKAUSI
Asiasta toiseen
Pikkupojan elämää
Kirjan kannet auki
Elämäntilanteita
Koti maalla
Pieniä tarinoita
Ristikko
Papin päiväkirja

 

 

Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 20.9. ja Maatilan Pellervo 6.9.2012.



Iso  Kalenteri
sisältyy Pellervon tilaukseen.

Elokuun reseptit - Mantelinen marjapai

Mantelinen marjapai

Parhaan tuloksen saat, jos viitsit erotella keltuaiset valkuaisista ja vatkata kummatkin erikseen. Täyteseoksen voit toki valmistaa vatkaamalla sokerin ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Gluteeniton versio syntyy helposti käyttämällä gluteenittomia keksejä. Maidottomassa ruokavaliossa voi korvataan maidottomalla margariinilla. Keksien maidottomuus pitää varmistaa.

8 palaa
Pohja:
100 voita
150 g keksejä (esim. kaura)
Täyte:
0,5 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
n. 1 l perattuja viini- tai muita marjoja
3 kananmunaa
1 dl sokeria
100 g (n. 2,5 dl) jauhettua mantelia tai pähkinää

Valmistusohje:

Murskaa keksit, sekoita pehmeään rasvaan. Painele seos voidellun irtoreunavuoan pohjalle ja vähän reunoille. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita sokeri, perunajauhot ja marjat keskenään, kaada keksipohjan päälle.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja loput sokerista kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mantelijauhe, sekoita tasaiseksi.

Kääntele sekaan valkuaisvaahto ja lusikoi taikina marjoille.

Paista uunin keskimmäisellä tasolla noin 40 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on kullanruskea. Tarjoa haaleana sopivan kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

 

Resepti: Marita Suontausta


Marjapai

Kuva Ullamaija Hänninen