Maatilan Pellervon kotisivulle


Lehden sisältö
Arkisto
Toimitus
Palaute
Mediatiedot

Tilausjulkaisut
Uutiset
Pellervo
www.pellervo.fi

toukokuu.gif (2646 bytes)

Rehujen osto

Rehujen ostoon liittyy lähinnä salmonellariski. Riskinhallinta on pyritty tekemään yksittäiselle tuottajalle mahdollisimman helpoksi rehujen positiivilistan avulla.

ETT on laatinut ohjeistuksen rehujen maahantuojille. Vain sellaiset yrittäjät, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan ETT:n ohjeita rehujen maahantuonnista, pääsevät ETT:n ylläpitämälle positiivilistalle. Positiivilistaa julkaistaan mm. Maaseudun Tulevaisuudessa ja Landsbygdens Folkissa.

Jälleenmyyjät ja kivennäis- ja vitamiinivalmisteiden myyjät eivät kuulu positiivilistatoiminnan piiriin.

Tuottajan tuodessa itse rehua ulkomailta hänen tulee varmistaa, että tuontierä tutkitaan salmonellan varalta ennen sen käyttöön ottoa. Tutkimustodistus kannattaa säilyttää.

Sioille ei pidä syöttää ruokajätettä, joka sisältää lihaa. Jos sioille tai naudoille käytetään leipomojätettä, pitää varmistaa, ettei leipomossa käytetä lihaa (pizzat, lihapiirakat tms.).

*Teksti: Eläintautien torjuntayhdistys ETT
*S-posti: pirjo.kortesniemi@kolumbus.fi

 

| Sivun alkuun | Sisältö | Palaute | Uutiset | www.pellervo.fi |