Suomen Sikayrittäjät ry:n käynnistämä Sikojen hyvinvoinnin edistäminen – tiedonvälityshanke on käynnistynyt. Koulutustilaisuudet on suunnattu tuottajatiloille, lomittajille ja sikatiloilla työskenteleville työntekijöille.

Suomen Sikayrittäjät pyrkii tavoittamaan laajalla tiedonvälityshankkeellaan kaikki sikataloudessa työskentelevät henkilöt. Helmi-maaliskuun aikana 22 eri paikkakunnalla järjestettävät tilaisuudet pidetään sellaisissa paikoissa, että ne vetävät vähintään sata henkeä, kertoo hankkeen projektisihteeri Terhi Jääskeläinen.

Jokaisen koulutuspäivän ohjelma on samansisältöinen. Keskeisimpinä asioina ohjelmassa on Welfare Quality –hyvinvointimittariston käyttö tuotantoeläinten hyvinvoinnin seuraamisessa, kastraatio ja eläinlääkkeiden hallittu käyttö.

”Esimerkiksi kastraatiossa käydään läpi kaikki vaihtoehtoiset menetelmät sekä kerrotaan, mitä kokemuksia siitä on saatu muualla Euroopassa”, Jääskeläinen kertoo.

Koulutuspäivillä kerrotaan myös terveydenhuoltokäynnin uudistumisesta ja muista ajankohtaisista asioista. Luennoitsijoina tilaisuuksissa toimivat Welfare Quality -koulutuksiin osallistuneet eläinlääkärit Mari Heinonen, Outi Hälli, Camilla Munsterhjelm, Sanna Nikunen ja Taneli Tirkkonen.

Lisäksi paikalla on lihatalojen edustajia, jotka esittävät elinkeinon puheenvuoron lähinnä teurastamoiden näkökulmasta.

Sitovat ilmoittautumiset koulutustilaisuuksiin on tehtävä viisi päivää ennen tilaisuutta. Ilmoittautumiset voi tehdä kätevästi Suomen Sikayrittäjien internetsivuilla osoitteessa ww.sikayrittajat.fi.

Koulutusaikataulu

8.2. Seinäjoki, Seinäjoki Areena
9.2. Vehmaa, Vinkkilän seurakuntatalo
10.2. Salo, Salon koulutusyhtymän auditorio
15.2. Kurikka, Paloasema
16.2. Jokioinen, Jokioisten Tietotalo
17.2. Orivesi, City-Hotel Orivesi
22.2. Isokyrö, Kalliojärven viihdekeskus
23.2. Uusikaarlepyy, Juthbacka, (ruotsinkielinen)
24.2. Kalajoki, Kylpylä SaniFani
1.3. Loimaa, Heimolinna
2.3. Kankaanpää, Kankaanpään kuntokeskus
8.3. Vaasa, Yrkesakademin Gamla Vasa (ruotsinkielinen)
9.3. Kauhava, Härmän kuntokeskus
9.3. Hämeenlinna, Lammin biologinen asema
10.3. Laukaa, Hotelli Vuolake
16.3. Viitasaari, Kaupungintalo valtuustosali
22.3. Ristiina, Hotelli Heimari, Laitilantie 190
23.3. Iisalmi, Savonia AMK , Iisalmen kampus
23.3. Urjala, Urjalan säätiötalo
24.3. Kouvola, Anjalankosken maatalousoppilaitos
29.3. Parikkala, Harjulinna valtuustosali



Uusin lehti

KOKO SISÄLTÖ 1 /2011

  • AJANKOHTAISTA

  • 4 Uutisia meiltä ja muualta

    5 TNS Gallup: Reunahuomioita lihan kulutuksesta

    TEEMA: RAKENTAMINEN

  • 6 Rakennuspaineet uhkaavat kasaantua lihakarjatiloilla

    8 Teurastamomuutokset hämmentävät tuottajia

    12 Ylä-Savon Terni Oy
    Vasikkakasvattamosta hyvät eväät kasvupyrähdykseen

    14 Välikasvatuksella tuotantoketju toimivaksi

    16 Kunnollisella lastaustilalla tienaa

    19 Isännän mieleinen navetta

    22 Biokaasulaitoksen tunnusluvut

    26 Valaistuksessa voidaan säästää

    MUUT ARTIKKELIT

  • 30 Ruokintasuositukset uudistuivat – mikä muuttuu lihanautatilalla?

    33 Sianliha maistuu unkarilaisille

    34 Eläinkuljetuksia neljännessä polvessa

    36 Viljelijöiden pomotaitoja vara kehittää

    41 Intohimona iberiankinkku

    49 Sorkkija: Jääkausi lähestyy

    Kannen kuva Vesa Jääskeläinen.

  • Seuraava Maatilan Pellervo ja Lihatalous ilmestyvät 3.3.2011 ja Kodin Pellervo 17.2.2011.


  • Pellervon Iso Kalenteri » sisältyy Maatilan Pellervon tilaukseen.