Maatilan Pellervon opinto- ja lukijamatka vie meidät lokakuussa Etelä-Saksan Baijeriin ja Itävaltaan Salzburgin tienoille. Matkamme aikana pääsemme tutustumaan alppialueen maatalouteen, jossa maidon- ja lihantuotannolla on keskeinen sija. Baijerissa sijaitsee esimerkiksi yli puolet Saksan panimoista. Tutkailemme myös alueen bioenergian tuotantoa. Vierailemme myös kuuluisassa Neuschwansteinin linnassa ja käymme Mozartin synnyinkaupungissa Salzburgissa.


Neuschwansteinin linna.


Zell am See.

Murnau-Werdenfelser nautoja.


Krimmlin putous.
12.10. Matkustuspäivä ja panimovierailu
Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentälle. Finnairin reittilento lähtee klo 8.00 Müncheniin. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Suuntaamme Münchenistä etelään kohti viehättävää Bad Wiesseen kaupunkia. Matkalla vierailemme paikallisella olutpanimolla. Majoittuminen ***hotelliin Zur Post. Yhteinen illallinen hotellilla.

13.10. Fendtin traktoritehdas ja Neuschwansteinin linna
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Fendtin traktoritehtaaseen. Lounastauon jälkeen vierailemme kuvankauniissa Neuschwansteinin linnassa. ”Satulinnan” rakennutti Baijerin kuningas Ludwig II 1800-luvun loppupuolella. Yhteinen illallinen hotellilla.

14.10. Maatilavierailuja
Aamiainen. Vierailu vuohitilalla, jossa myös Murnau-Werdenfelser nautoja, muita kotieläimiä ja oma kauppa. Lounas. Vierailu maatilalla, jossa tislaamo. Pääsemme maistelemaan tilan tuotteita juuston ja leivän kera. Sen jälkeen siirrymme wiskytislaamolle. Yhteinen illallinen hotellilla.

15.10. Juustola ja Zell am See
Aamiainen hotellissa. Suuntaamme kohti Itävaltaa. Pysähdymme Salzburgin pohjoispuolella sijaitsevaan Käsewelt Schleedorfin juustolaan. Vierailun jälkeen lounas lähiravintolassa. Jatkamme kohti Mozartin synnyinkaupunkia Salzburgia, jossa vapaata aikaa noin kaksi tuntia tutustua viehättävään kaupunkiin. Matka jatkuu kohti Zell am See’tä, jonne saavumme illansuussa. Majoittuminen ***- hotelliin keskustan tuntumaan, www.steinerwirt.com.

16.10. Zell am Seen maisemat
Aamupäivällä lähdemme ihailemaan Zell am Seen maisemia ylhäältä Schmittenhöheltä. Nousemme kabiinihissillä kaupungin ympärillä kohoaville vuorille. Ylhäällä on mahdollisuus nauttia kauniista maisemista, juoda päiväkahvit tai tehdä pieni patikkaretki oppaamme kanssa. Iltapäivällä vapaata aikaa. Yhteinen illallinen.

17.10. Maitotila ja bioenergialaitos
Aamiaisen jälkeen lähdemme maitotilavierailulle Weissbachiin. Nautimme yhteisen lounaan. Vierailu bioenergialaitoksella Maria Almissa. Paluu hotellille iltapäivällä.

18.10. Lihakarjatila ja Krimmlin vesiputoukset
Aamiainen. Vierailemme aamupäivällä lihakarjatilalla Piesendorfissa. Sieltä jatkamme Euroopan korkeimmille vesiputouksille Krimmliin, ja nautimme mahtavista luonnonvoimista ja vesimassojen järjestämästä mahtavasta konsertista. Yhteinen päätösillallinen, sisältää ruokajuoman.

19.10. Kotimatka
Aikainen aamiainen, jonka jälkeen lähdemme Münchenin lentokentälle. Reittilento lähtee klo 10.20 ja on perillä Helsingissä klo 13.45. Hyvää kotimatkaa!

Matkan hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa 1 450 €/hlö
Yhden hengen huoneen lisä 108 €
Trio Travelsin palvelumaksu on 15 €/ hlö
Yritysmyynti: Elinkeinon harjoittajalla on verovähennysmahdollisuus, josta johtuen matka ei ole Suomen Kuluttajaviraston valmismatkavakuuden piirissä.

Hinta sisältää:
Edestakaiset reittilennot Helsinki–München–Helsinki turistiluokassa.
 Majoituksen ***-hotellissa puolihoidolla Saksan ja aamiaisella Itävallan puolella.
 Ohjelman mukaiset ammattivierailut ja retket sisäänpääsymaksuineen.
 Lounas kahtena päivänä Saksassa ja kahtena päivänä Itävallan puolella, yksi illallinen sunnuntaina ja päätösillallinen tiistaina Zell am Seessä (eivät sisällä ruokajuomia ellei toisin mainita).
 Linja-autokuljetukset matkaohjelman mukaisesti.
 Suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa koko matkan ajan.
 Maatilan Pellervo-lehden edustajan mukana olon matkan ajan.
Hinta ei sisällä:
 Matkavakuutusta, jonka ottamista suosittelemme kaikille ennakkomaksun maksamisen jälkeen.
 Kotimaan matkoja lentokentälle.
 Muita matkaohjelmassa mainitsemattomia palveluita.
 Trio Travelsin palvelumaksua 15 €/hlö

Maksut aikataulut:
 Ennakko- ja varausmaksu 250,00 €/matkustaja laskutetaan eräpäivällä noin 10 vrk ilmoittautumisesta. Trio Travels Oy:n palvelumaksu 15,00 €/hlö laskutetaan ennakkomaksun yhteydessä.
 Loppumaksu laskutetaan eräpäivällä 45 vuorokautta ennen matkan alkua.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: 30.6.2011 mennessä Trio Travels, Satu Räisänen p. 020 756 8610 tai satu.raisanen@triotravels.fi.



Uusin lehti

KOKO SISÄLTÖ 5 /2011

  • Maidontuotanto: Aapis Maito sai tuotannon raiteilleen

    Tutkimus: Sosiaalisesti taidokas tuottaja osaa verkostoitua ja oppia

    Hyvä Sato: Viljat jäämässä vähemmistöön Hyvä Sato -kilpailussa

    Nurmiviljely: Rikkakasvit eivät aina ole haitaksi

    Lannoitus: Kaliumreservit käyttöön

    Öljykasvit: Kiialan syysrapsi lähti hyvään kasvuun

    Viljamarkkinat: Kesäkaudella viljamarkkinat heiluvat sään tahdissa
    Viljamarkkinat: Fazer Mylly joutui myös maksamaan hintaheilahteluista

    Lukijamatka: Alpit avautuvat

    Peltoviljely: Uusi tekniikka maatilan johtamisen avuksi

    Emolehmätuotanto: Johtoajatuksena helpot emot

    Sikatalous: Sikojen hyvinvointihanke kokosi lähes 1 500 tuottajaa

    Eläinterveys: Lehmän käytös kertoo elinympäristön kunnon

    Maatalousopinnot: Opiskelijoilta uusia tuulia tiloille

    Vuohituotanto: Kuttulasta kajahtaa

    Maidontuotanto: Kustannusarvio piti hyvin kutinsa

    Kasvinviljely: Fosforin käyttöön tehoa maasienellä

    Työhyvinvointi: Masto-hankkeesta tukea jaksamiseen

    Biokaasun tuotanto: Biokaasua myös säilörehusta

    Erikoistuotanto: Hirvelän talkkuna paahtuu puu-uunissa

    Terve Eläin: Ape on kaikille naudoille hyvä ruokintamenetelmä

    Toistuvat:
    Uutisia
    Vähätalo
    Verkossa
    Antinpoika
    Terveenä työssä
    Vaaran paikka
    Nollarajalla

  • Kannen kuvat Silja Vuori ja Silvi Kaarakainen.

  • Seuraava Maatilan Pellervo ilmestyy 1.6. ja Kodin Pellervo 19.5.2011.


  • Pellervon Iso Kalenteri » sisältyy Maatilan Pellervon tilaukseen.