Lehden kotisivulle


Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Päävalikko
OT-Lehti
Maatilan Pellervo

MAALISKUU 19 | 04 | 2001

Teemana puutarha, katso sisällys 

invipix.gif (43 bytes) invipix.gif (43 bytes) invipix.gif (43 bytes) invipix.gif (43 bytes)
Pääkirjoitus

*Kenen maku..

Mitä tapahtuu kun kotikunta lähtee alta pois
Viidesosa kunnista on kadonnut sitten 1950-luvun.
   Mitä kuntaliitoksesta pitäisi tietää, sillä sekä kuntapuolella että valtionhallinnossa nähdään, että niitä tulee tapahtumaan yhtä tiuhaan jatkossakin?
   Kävimme siellä, missä Pohjaslahti on jaettu Vilppulaan ja Virroille ja Kuorevesi liitetty Jämsään.

4kp01v.gif (37760 bytes)
  ©Leena Nurmi 

invipix.gif (43 bytes)
   Kokemuksia ja tuntemuksia on monia. Kuntaliitos tietää aina muutoksia. Jotkut näkevät, että ilman liitosta ei olisi ollut varaa palveluihin, toisia liitos jää kaihertamaan.
   Lienee niin, että uudella kuntayksiköllä on tavoitteena kehittää aluetta ja päättäjät epäonnistuvat, ellei niin tapahdu.

*Kuntalaisten kokemuksia

Kaunista puutarhaa
4piha01.jpg (42968 bytes)suunnitellaan edellisenä kesänä, talvella ja vielä työn tuoksinassa keväällä. Se aika on kiihkeää, kokonaisvaltaista elämistä, isotkin vaivat ovat vain ohimeneviä hidasteita.
   Huhtikuun Kodin Pellervossa on parikymmentä sivua puutarha-asiaa. Syvennymme erityisesti pensaiden leikkaukseen, sillä vain oikea ja oikea-aikainen leikkaus tuottaa kauniita pensaita. Kesäpuutarhaan kylvämme erilaisia salaatteja ja tutkimme, mitä kaikka työkaluja kunnon kotipuutarhuri tarvitsee.
   Kysy pois -palstalla näytetään pihasuunnitelmia. Sitä voi käyttää hyväksi oman pihan suunnittelussa.

*Pensaiden leikkausvihjeitä

Makaronista tuli edustusruokaa
4ruoka100.jpg (21659 bytes)Makaroni oli ennen pakollinen lisuke suomalaisten ruokavaliossa, mutta nyt se on päässyt suosituksia pastaksi muiden arvostettujan ruokien joukkoon.
   Pasta on viljaa ja siihen voi yhdistää mielikuvituksen mukaan lähes mitä tahansa tukevaa tai kevyttä syötävää. Maustajalle se on innoittava raaka-aine.
   Hyvää on pääruokakin, mutta loppuherkutteluun on tiedossa mehevää omenakakkua, hedelmäistä jogurttikakkua tai kardemummaruutuja. Tumman suklaakakun peitteeksi ja piristykseksi voi laittaa hedelmänpaloja.

*Pääruokavihjeet
*Leivonnaiset

Patikoimaan Tatralle
Sydänkesän lukijamatkalle lähdetään raikkaaseen Tatran vuoristoon. Osa matkasta on kaupunkilomaa upeassa Krakovassa.

*Katso matkaohjelma ja varaa paikkasi

 


Pellervon vuoden 2001 koko paketissa on:
12 Kodin Pellervoa
10 Maatilan Pellervoa
ja kaikille tilaajille Iso Kalenteri.

*Tilaajapalvelu
*Pellervosta myös muuta lukemista


| Sivun alkuun | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Julkaisupalvelu | Palaute | Pellervon etusivu |