HUHTIKUU 19
| 04 |
2001 Vallattoman hyvät tuulihatutIlmavista ja kuohkeista tuulihatuista voi valmistaa suolaisia ja makeita tarjottavia. Ne maistuvat aina herkullisilta. Taikina taipuu yhtä hyvin suupalan kokoisiksi palloiksi, leivoksiksi tai suureksi kranssiksi. Tuulihatut Tässä on tuulihattujen perusohje, josta tulee yksi kranssi tai 15 leivosta. Pikkupallosia taikinasta tulee noin 4050 kappaletta. 2 dl vettä Kiehauta vesi, rasva, suola ja sokeri. Lisää jauhot kerralla ja vatkaa puuhaarukalla seos kiinteäksi palloksi. Kaada taikina kulhoon jäähtymään. Lisää munat yksitellen voimakkaasti (mieluiten sähkövatkaimella) vatkaten. Pursota tai nosta kahdella teelusikalla nokareita leivinpaperille pellille, jos haluat pieniä pallosia tai ruokalusikoilla, jos haluat jälkiruoka-annoksia tai leivoksia. Tai laita taikina suuren kranssin muotoiseksi. Paista 200225-asteisen uunin keskiosassa 2040 minuuttia leivonnaisten koosta riippuen. Tuulihattujen tulee kohota hyvin ja kypsinä ne ovat hyvin keveitä. Älä avaa uunin luukkua ensimmäisen 20 minuutin aikana, jotta leivonnaiset eivät laske. Leikkaa tuulihatuista hattu pois sahanteräveitsellä tai saksilla ja täytä tuulihatut. Pieniin leivonnaisiin voit laittaa pursotettavan täytteen pohjan kautta puhkaisemalla sen. Porkkanainen tuulihattutaikina Lisää valmiiseen tuulihattutaikinaan porkkanaraaste ja persiljasilppu. Tee haluamasi kokoisia tuulihattuja ja täytä suolaisella täytteellä. Juustoiset tuulihatut Tee taikina samalla tavalla kuin perustaikina, mutta lisää valmiiseen taikinaan muskotti ja juustoraaste. Ota taikinasta ruokalusikallisen kokoisia leivonnaisia ja paista 225-asteisessa uunissa 2530 minuuttia. Tarjoa täyttämättä tai täytettynä. Savulohitäyte Perkaa savukala nahattomaksi ja ruodottomaksi. Hienonna kala haarukalla. Sekoita joukkoon ranskankerma tai majoneesi, tilli ja sipulisilppu. Mausta mustapippurirouheella ja tarvittaessa suolalla. Kinkkutäyte Appelsiinitäyte makeille tuulihatuille Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Jos et saa appelsiininmakuista tuorejuustoa valmiina, tee se maustamattomasta. Sekoita joukkoon kermavaahto ja mausta hunajalla tai sokerilla. Täytä leivonnaiset täytteellä. Valuta pinnalle suklaakastiketta ja ripottele päälle mantelilastuja. Kevyt vaniljatäyte kranssille Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita rahkan joukkoon. Makeuta tarvittaessa hiukan lisää. Täytä täytteellä ja marjoilla tai hedelmäpaloilla kranssi tai leivoksia.
|