Parhaat marjaherkut omasta maastaTaas on suussasulavien kotimaisten marjojen aika. Ne ovat herkullisia sellaisenaan välipaloina tai jälkiruokina. Niistä valmistuvat myös makoisat leivonnaiset vaikkapa naisten viikon nimipäiväkahveille. Punaherukkakakku Sulata rasva ja lisää joukkoon keskenään sekoitetut kaurahiutaleet, jauhot ja sokeri. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 1520 minuuttia. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 510 minuuttia. Purista vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan sitruunamehutilkkaan. Sekoita rahka ja ranskankerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon sokerit ja jäähtynyt liivateseos. Kaada seos vuokaan jäähtyneen taikinapohjan päälle ja tasoita pinta. Anna tortun hyytyä kylmässä. Asettele pinta täyteen perattuja viinimarjoja ja tee pinnalle kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Karviaispiiras Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen sulatettua rasvaa, maitoa ja jauho-leivinjauheseosta. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 25 sentin piirasvuokaan. Laita pinnalle karviaiset. Sekoita muruseoksen aineet ja ripottele seos päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 2530 minuuttia. Mansikkatorttu Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja suola. Lisää joukkoon sulatettu ja hiukan jäähdytetty rasva. Painele taikina 25 sentin irtopohja- tai piirasvuokaan. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Paloittele suklaa ja sulata palat vesihauteessa. Levitä suklaa pullasudilla jäähtyneen pohjan päälle ja anna kovettua. Suklaa pitää pohjan rapeana, eikä täyte imeydy siihen. Yhdistä ranskankermaan kermavaahto. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja hunaja. Päällystä torttu ranskankermaseoksella ja viipaloiduilla mansikoilla. Sulata marmeladi kattilassa miedolla lämmöllä ja levitä pallasudilla mansikoiden päälle. Mansikkapiiras Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.Lisä muna vatkaten ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Painele taikina jauhotetuin käsin noin 25 sentin piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa noin 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Vatkaa munasta rakenne rikki. Lisää ranskankerma, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos pohjalle. Perkaa ja puolita mansikat ja pane puolikkaat sinne tänne pohjan päälle. Paista vielä 1520 minuuttia. (Voit vielä halutessasi koristella piiraan puolikkailla mansikoilla). Nopea mustikkapiirakka Sekoita munat ja sokeri. Lisää vuorotellen öljyä, keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja hedelmämehua. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 25 sentin piirasvuokaan. Tasoita pinta ja ripottele mustikat päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 2530 minuuttia. Peitä pinta paistamisen loppupuolella foliolla tai leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa. Vadelma- ja lakkatorttu Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu rasva. Kaada taikina yhteen suureen tai kahteen pieneen voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 1520 minuuttia. Levitä jogurtti jäähtyneelle pohjalle ja asettele marjat päälle. Tee halutessasi marjojen päälle kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan.
|