ELOKUU
23 | 08 |
2001 Ruokaisat piirakat syksyn sadostaViisi pohjataikinaa ja viisi herkullista täytettä on näissä suolaisissa ja ruokaisissa piirakoissa. Kokeile tuoksuvaa tomaattipiirakkaa, täyteläistä jauhelihapiirakkaa, mehevää broileripiirakkaa, värikästä kinkkupiirakkaa tai uudenlaista kaalipiirakkaa. Niissä kaikissa maistuu syksyn kasvissato. Yrteiltä tuoksuva 100 g margariinia tai voita Sekoita pehmeään rasvaan nopeasti muut taikinan ainekset. Vuoraa taikinalla noin 24 sentin piirakkavuoka ja pane pohja kylmään hetkeksi kovettumaan. Pistele pohja haarukalla ja laita reunojen tueksi rypistetty foliosuikale. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Puolita tomaatit ja oliivit. Levitä ne basilikasilpun kanssa pohjataikinan päälle. Vatkaa yhteen munat, maito ja mausteet. Sekoita joukkoon juustoraaste ja ruohosipuli. Valuta seos tasaisesti vuokaan. Paista piirakkaa 30–35 minuuttia. Jauheliha-sipulipiirakka 125 g margariinia tai voita Sekoita taikinan ainekset nopeasti ja vuoraa taikinalla noin 26 sentin piirakkavuoka. Pane pohja kylmään hetkeksi. Tue taikinan reunat rypistetyllä foliosuikaleella ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Paista jauheliha murumaiseksi, lisää sipulisilppu ja porkkaraaste ja sekoittele, kunnes sipuli hiukan pehmenee. Mausta seos ja levitä esipaistetulle pohjalle. Vatkaa munista rakenne rikki ja sekoita joukkoon kylmä lihaliemi, chilikastike ja juustoraaste. Valuta seos vuokaan ja aseta tomaattiviipaleet pinnalle. Paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes munaseos on hyytynyt. Broileri-kasvispiirakka Taikina: Liuota hiiva veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy, hiutaleet, yrtti ja alusta jauhot taikinaan. Pyöritä taikina ensin palloksi ja kaaviloi sitten suuren piirasvuoan kokoiseksi levyksi. Vuoraa voideltu vuoka levyllä ja anna levyn kohota noin 15 minuuttia. Paista broilerisuikaleita pannulla sekoitellen noin 10 minuuttia. Laita tarvittaessa tilkka öljyä pannulle ja sekoittele kasvispaloja broilerin joukossa. Levitä seos pohjan päälle ja ripottele Auramurut pinnalle. Sekoita munat ja mausteet kermaviiliin ja valuta seos tasaisesti täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes munaseos on hyytynyt noin 30 minuuttia. Parsakaali-kinkkupiirakka 125 g margariinia tai voita Sekoita pehmeään rasvaan kaikki muut taikinan ainekset. Painele taikina noin 24 sentin vuoan pohjalle ja reunoille. Anna kovettua kylmässä, pistele ja tue reunat rypistetyllä foliosuikaleella. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kiehauta parsakaalinkukinnot juuri ja juuri kypsiksi ja valuta. Puolita kirsikkatomaatit tai kuutioi tavalliset. Kuullota halutessasi purjorenkaita pannulla. Ripottele juustoraaste pohjalle ja asettele parsakaalit, purjo, tomaatit ja kinkku päälle. Vatkaa munat, kerma ja mausteet sekaisin ja valuta vuokaan. Paista vielä, kunnes munaseos on hyytynyt, noin 35-40 minuuttia. Uudistettu kaalipiirakka muutama pekoniviipale silputtuna Ruskista pekonisilppu padassa, lisää kaalisilppu ja hauduta välillä sekoittaen, kunnes se menee kokoon. Sekoita porkkanaraaste ja paprikapalat kaaliin ja mausta yrttisuolalla. Levitä seos voideltuun vuokaan. Sekoita munat, maito, mausteet ja 1,5 dl juustoraastetta ja valuta kaalin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes muna on hiukan hyytynyt, 15–20 minuuttia. Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele vuokaan paista vielä, kunnes pinta saa väriä ja näyttää kypsältä.
|