HELMIKUU
20 | 2 |
2003 Sunnuntain suosikit
Leikkaa broilerinfileet 3 palaksi ja paista pannulla kauniin värisiksi. Kuullota palojen joukossa sipuli. Lisää curry ja chili ja hämmennä vielä hetki. Sekoita joukkoon ananasmehut, tomaattisose ja basilika. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 15–20 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Sekoita joukkoon ananaspalat ja banaaniviipaleet. Kuumenna ruoka ja tarkista maku. Muunnos: Voit korvata hedelmät kasviksilla, kuten porkkana- ja palsternakkapaloilla. Lisää ne silloin ruokaan yhtä aikaa liemen kanssa. Broileria kurkun kera Jos käytät ruokaan pekonia, ruskista suikaleet pannulla ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Jaa kurkku pituussuunnassa kahtia ja kaavi siemenet lusikalla pois. Leikkaa kurkku tikuiksi ja paista muutama minuutti pannulla ja pidä lämpimänä. Sekoita kastikeainekset, jätä osa ruohosipulista koristeluun. Paista broilerinfileitä öljyssä n. 5–6 minuuttia molemmin puolin ja mausta. Tarjoa kurkun, pekonin, kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera. Herkkuvuoka broilerista Leikkaa broileripalat neljään osaan. Paista palat tai valmiit suikaleet pannulla kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja yrtillä. Nosta broileripalat uunivuokaan. Keitä fenkolipaloja 5–8 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä ja valuta. Valuta aprikoosit liemestä ja laita banaaniviipaleiden ja fenkolipalojen kanssa vuokaan. Sekoita kerma, vesi ja chilikastike ja valuta tasaisesti päälle. Paista 200–225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, suikaleita vähemmän. Broileria siiderikastikkeessa Sekoita jauhot, suola ja pippuri. Kääntele broileripalat jauhoissa ja ruskista joka puolelta rasvassa pannulla. Nosta broileripalat pataan. Kuullota sipulisilput pannulla, sekoita jäljelle jäänyt jauhoseos joukkoon. Lisää osa siideristä ja kiehauta. Kaada liemi pataan ja lisää loppu siideri. Mausta rakuunalla ja soijalla. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin puoli tuntia. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Lisää omenalohkot ja ruokakerma. Hauduta muutama minuutti, kunnes broileripalat ovat kypsiä ja omenalohkot pehmeitä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Gratinoidut kalkkunaleikkeet Sekoita sinappi, sitruunamehu, suola, pippuri ja valkosipuli. Laita kalkkunapalat seokseen maustumaan muutamaksi tunniksi ja käännä välillä. Nosta palat liemestä ja kuivaa. Paista niitä pannulla rasvassa noin 5 minuuttia molemmin puolin ja nosta uunivuokaan. Jos käytät sisäfileetä, nuiji palat ennen paistamista muovipussissa litteiksi. Valuta parsatölkin liemi talteen ja jaa parsapalat pihvien päälle. Kuullota sipuli ja lisää joukkoon parsaliemi, persilja, liemikuutio ja omenakuutiot. Anna kiehua, kunnes omenat pehmenevät. Sekoita joukkoon ranskankerma-perunajauhoseos ja kiehauta. Mausta yrtillä ja lisää puolet juustosta. Jaa kastike pihvien päälle ja ripota loppu juusto pinnalle. Kuorruta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Värikäs kalkkunakiusaus Ruskista kalkkunasuikaleet pannulla rasvassa ja mausta hitusella suolaa ja pippurilla. Levitä seos voideltuun uunivuokaan. Kuullota paprikasuikaleet ja sipulisilppu pannulla. Sekoita joukkoon halkaistut oliivit ja levitä seos vuokaan. Sekoita, viini, kerma ja basilika ja valuta tasaisesti päälle. Laita pienet fetakuutiot pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kalkkunaa sinappikastikkeessa Leikkaa kalkkunapalat 3–4 osaan ja halkaise ne. Ruskista kalkkunapalat rasvassa ja sekoita selleripalat joukkoon. Nosta aineet kattilaan. Lisää liemikuutio, sinappi ja vesi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 10–15 minuuttia (suikaleet kypsyvät nopeammin). Lisää juusto nokareina ja sekoita, kunnes se suolaa. Tarkista maku. Tomaattiset kalkkunaleikkeet Tee kalkkunapaloihin viilto, jotta muodostuu tasku. Laita taskuihin aurinkotomaattia ja kiinnitä hammastikulla. Voitele fileet päältä rasvalla. Sekoita korppujauhot, juusto-raaste, persilja ja mausteet. Paina fileiden rasvapinta seokseen, jotta se leivittyy tasaisesti. Nosta fileet vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Kuullota sipuli kattilassa. Lisää muut aineet ja hauduta noin 15 minuuttia. Soseuta seos ja lisää tarvittaessa tilkka vettä, jotta saat sakean kastikkeen.
|