HUHTIKUU
18 | 4 |
2002 Parhaat palat pitsoistaPizzapohjan voi tehdä itse tai ostaa valmiina. Kotitekoinen tomaattikastike on onnistuneen pizzan perusta. Täytteiden käyttöä rajoittaa vain mielikuvituksen puute. Juusto kuuluu jokaiseen pizzaan. Pizzapohja Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja kaaviloi tai taputtele se kahdeksi noin 20 sentin pyöreäksi levyksi. Anna pohjien kohota pellillä leivinpaperin päällä liinalla peitettynä 20–30 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte. Jos käytät pakastettua pizzapohjaa, niin paista pakkauksen ohjeen mukaan. Tomaattikastike Kuullota sipulisilput öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska ja -sose, liemikuutio, sokeri, pippuri ja yrtti. Anna kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia välillä sekoittaen ja anna jäähtyä. Tomaattikastiketta voi käyttää kaikkiin pitsoihin levittämällä sen alimmaksi pohjan päälle. Voit lisätä tomaattikastiketta myös kastikkeisiin, keittoihin ja patoihin makua antamaan ja käyttää pastan kastikkeena. Voit käyttää sen asemesta valmista pestokastiketta niin saat eri makuisen pizzan. Kinkku-ananaspizza Levitä tomaattikastike kohonneille pizzapohjille. Laita kinkkusuikaleet, sienet ja ananaspalat päälle. Ripottele juustomurut pinnalle. Paista 225–250-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Viiden maun herkkupizza Levitä tomaattikastike kohonneelle pizzapohjalle. Ripottele päälle puolet juustoraasteesta. Sommittele sieni-purjoseos, katkaravut, parsat ja kinkku- ja metvurstisuikaleet säteettäin pohjan päälle. Ripottele pinnalle oregano ja loput juustoraasteesta. Paista 225–250-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Metvursti-jalopenopizza Levitä tomaattikastike ja puolet parmesaaniraasteesta pizzapohjille. Ripottele metvursti- ja jalopenosuikaleet sekä loput juustoraasteet päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Paahda siemenet kuivalla pannulla ja ripottele salaattisilpun päälle. Mausta öljy suolalla ja pippurilla. Pirskottele öljy salaatin kastikkeeksi. Kirjolohipizza Levitä tomaattikastike pizzapohjille ja sen päälle puolet juustoraasteesta. Asettele kalapalat ja punasipulirenkaat päälle. Ripota pinnalle tilli ja loppu juusto. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Perhepizza kalkkunasta/broilerista Valmista taikina ja kaaviloi tai taputtele pellille leivinpaperin päälle. Jos haluat ohuen pohjan, tee taikinaa kaksinkertainen annos. Jos taas haluat paksun ja mehevän piirakkamaisen pohjan, tee kolminkertainen annos. Anna kohota. Levitä pohjalle tomaattikastike, puolet juustoraasteesta, lintusuikaleet (ainakin kypsiä kalkkunasuikaleita saa valmiina) tai paistettu ja maustettu lintujauheliha, valutetut ananasrenkaat, viipaloidut banaanit, pähkinät, pizzamauste ja juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anjovispizzaviipaleet Valmista pizzataikina ja kaaviloi se kahdeksi pellin pituiseksi 15 sentin levyksi. Anna kohota. Levitä päälle tomaattikastike, puolet juustosta, valutetut anjovikset ja kaprikset sekä tomaattiviipaleet. Ripottele pinnalle oregano tai pizzamauste ja loput juustosta. Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Leikkaa ennen tarjoilua viipaleiksi. Kasvistäytteiset pikkupizzat Pyöritä pizzataikinasta 10 pullaa ja kaaviloi tai painele ne litteiksi noin 10 sentin pyörylöiksi. Anna kohota. Levitä pohjille mozzarella-, ja paprikakuutiot sekä sieni-, purjo- ja tomaattiviipaleet. Laita pizzoille oliivinpuolikkaita, mausta basilikalla ja ripottele parmesaaniraaste päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kaalisalaatti pizzan kumppaniksi Nuiji kaalisuikaleita, jotta ne hiukan pehmenevät. Sekoita muut ainekset joukkoon ja anna tekeytyä hetki kylmässä.
|