Pellervo.fi Maatilan Pellervo Iso Kalenteri
kodin pellervo

 

Kannen kuva: Leena Nurmi

NUMERO 3
19.3.2009

Pääkirjoitus

Ihmisen mieli: Anteeksi antamisen tiellä

Historia: Pääsiäisenä ilo pyhittyy

Elinvoimaa Suomeen: Tahto omassa taskussa

Puutarha:
Hurmaava kukkanurmikko
Rakkaat pionit
Reunukset ohjaavat kasvustoa
Herkkuja marjatarhasta
Mehukas ja aromikas

Vaiheikasta menoa: Toivon ylläpitäjä

Terveys: Suonikohjuja voi ehkäistä

Galleria Pellervo:
Yrittäjä: Tarjolla pohjoisen luonnon parhaat puolet

Ruoka: Suuren juhlan kunniaksi

Lukijamatka: Ei ole Islannin voittanutta

Uuteen juurtuminen: Näinkös tässä kävikin

Kumma homma: Jarkko Peltola, pianonvirittäjä

Kodin Pellervon käsityöt:
Kanassa on munaa

Luonto: Lumijälkiä lukemaan

Nuori suunnittelija: Kenkiin ja korkoihin kotoiset aineet

Joka kuukausi
Asiasta toiseen
Pikkupojan elämää
Omalääkäri
Elämäntilanteita
Ristikko
Papin päiväkirja

Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 16.4. ja Maatilan Pellervo 2.4.2009.Iso  Kalenteri 2009 sisältyy Pellervon tilaukseen.


Pieni sunnuntai


Tapaus yksi: Muuan ystäväni on läpikotaisin puutarhaihminen. Aivan erityisesti hän rakastaa pioneja. Viikko sitten sain kiihkeän viestin. Ystäväni kertoi onnistuneensa hankkimaan peräti seitsemän siementä – ja niissä kaikissa uinuu erilainen pioni!
Tapaus kaksi: Pitkään lähes liikuntakyvyttömänä ollut potilas kävelee! Liuta lääkäreitä ei kyennyt selvittämään, mikä potilasta vaivasi, mutta yhtä kaikki, nyt hän on tolpillaan. Uutinen on suunnattoman huojentava.
Tapaus kolme: Paljon kokenut mies palasi kymmenien vuosien jälkeen yliopistoon ja aloitti filosofian opinnot. Kohta hän voi ryhtyä väitöskirjan tekoon, jos haluaa!

Kun amerikkalaiset virtuaalimiljardit pössähtelivät tuhkana taivaalle, käynnistyi dominoilmiö: maapallon mallinen ja kokoinen korttitalo alkoi luhistua.
Viikosta toiseen talousuutisissa kerrotaan lamasta, lomautuksista ja lakkauttamisista. Sellaisetkin suuryritykset, jotka vielä kvartaali sitten hakivat kasvulleen kattoa taivaasta, ovat yhtäkkiä ja yllättäen tiensä päässä. Talouden ennusteet ovat niin huonoja, että ne väkisinkin jo toteuttavat itse itseään. Pelkokerroin kasvaa, vähitellen ahdistuvat nekin, joiden elämä menee vanhaa latuaan.
Katselin päivälehteä siinä toivossa, että edes pikku-uutisissa kerrottaisiin jokin selviytymistarina, jotakin hyvää. Mutta ei: toinen toistaan murheellisempia lasten ja vanhusten heitteille jättämisiä, tulipaloja, liikenneonnettomuuksia, ryöstöjä, kavalluksia, kuolemaa oman ja jonkun muun käden kautta.

Huonot uutiset ovat tosia ja ne on kerrottava, mutta ne ovat vain yksi kulma elämään. On olemassa toinen todellisuus, jonka olemassa olosta kertomani tapaukset todistavat. Ihmisille kuuluu myös hyvää. Huomaatte sen, kun selaatte tätä lehteä, jonka sivuilla monet henkilöt kuvaavat elämänsä muuttunutta suuntaa, tiensä raivaamista, yritysten perustamista, työn ja tekemisen iloa.
Haastatellut eivät ole optioilla palkittuja konsernijohtajia, eivät ahnaita kuormasta syöjiä, vaan aivan tavallisia ihmisiä. Kohtuullinen jokapäiväinen leipä on leivottu ahkeruudesta, neuvokkuudesta ja jotensakin säällisestä elämästä.
Istahtakaa lukemaan. Emme kaihda elämän karheutta, mutta silti Kodin Pellervo haluaa olla pieni sunnuntai arjen keskellä.


Teksti: Anna-Liisa Huhtala-Fiskars
Sähköposti:

haku
Hae Kodin Pellervosta