Pellervo.fi Maatilan Pellervo Iso Kalenteri
kodin pellervo

 

Kannen kuva Leena Nurmi.

NUMERO 3
17.3.2011


PÄÄKIRJOITUS

KYLÄ: Piirivuori pyörii jo kohti kesää

POLIISIMIES: Puolustuskyvyttömien puolesta puhuja

ELÄKKEET: Tasaraha joka iikalle

ERÄMATKAILU: Juoksua lumpeenlehdillä

LUKIJAMATKA: Islannin ihmeitä

MAISEMA Kuusamon komeat kanjonit

YRITYS: Pässinpökkimää isältä pojalle

VALINTA: Tiitus täällä!

TERVEYS:
Kuntoutuksen kova pudotuspeli
Taistelu äidin puolesta
Kun kilpirauhanen oireilee

PERUSKORJAUS: Ammattilainen asialla

ASUMINEN: Koti on koti

PUUTARHA:
Jalo harrastus palkitsee
Kaunottaret tulevat taas
Pohjoisen oloihin

RUOKA: Pääsiäistä meiltä ja muualta

KÄSITYÖT
Nyt neulotaan!
Tähteistä tehty
Narusta on moneksi

TEKSTIILITAITEILIJA: Kuin hengitys käy työ yhä

KAUPPIAS: Lankakaupan Lennu

HARRASTUS: Pienestä pitäen

JOKA KUUKAUSI
Asiasta toiseen
Pikkupojan elämää
Elämäntilanteita
Koti maalla
Uuden edessä
Ristikko
Papin päiväkirja

Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 21.4. ja Maatilan Pellervo 7.4.2011.Iso  Kalenteri
sisältyy Pellervon tilaukseen.


Kodin Pellervon lukijamatka 25.—29.7.2011

ISLANNIN IHMEITÄ


Kodin Pellervon Islannin-matka on kestosuosikki. Eikä ihme. Jo muutamassa päivässä ehtii nähdä oleellisimman tulivuorten, laavakenttien ja ikijään merkillisestä saaresta.


Kuvat Jarmo Uusi-Rintakoski


Maanantai 25.7.
Icelandairin lento Helsingistä Keflavikiin klo 15.20–15.55. Bussikuljetus Reykjavikiin. Majoittuminen keskustan tuntumassa, rauhallisella paikalla sijaitsevaan hotelli Reykjavikiin***. Tervetuliaisillallinen.

Tiistai 26.7.
Aamiainen. Kiertoajelulla tutustutaan moniin Reykjavikin nähtävyyksiin: mm. kaupungin rantakatu, kalasatama ja liikekeskusta, Islannin asumishistorian ulkoilmamuseo, Perlanin näköalatorni, Hallgrimurin kirkko ja Asmundurin veistospuisto. Päädymme ratsastusnäytökseen Ishestarin hevostilalle, missä myös syömme kevyen kenttälounaan. Halukkaat voivat sopia tallin kanssa ratsastusajasta.
Illalla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle valasretkelle, varaukset matkanjohtajalle päiväretken aikana. Merelle on syytä varautua lämpimin, tuulta pitävin vaattein, käsineet ja pipo ovat tarpeen. Alukselta saa lainata haalareita. Meriretki tehdään asianmukaisella aluksella ja se kestää kolmisen tuntia. Reissulla nähdään valaita, pyöriäisiä ja delfiinejä sekä lukuisa merilintujen kirjo.

Keskiviikko 27.7.
Aamiainen. Tämän päivän retkeä kutsutaan Kultaisen kolmion kierrokseksi. Yhtäällä on Gullfossin valtava vesiputous, toisaalla ikijää. Thingvellirin kansallispuisto sijaitsee kahdella mannerlaatalla, Euroopassa ja Amerikassa. Siellä piti istuntojaan viikinkiparlamentti jo 900-luvulla. Haukadalurin geysiralueen voi haistaa, niin voimakas on rikin katku. Strokkur on nimeltään erittäin aktiivinen geysir: muutaman minuutin välein kiehuva vesi pössähtää patsaaksi jopa 40 metrin korkeuteen. Paluumatkalla pysähdymme Keridin kraatterille, ajelemme laavakenttien halki ja poikkeamme Alafossin villatehtaalla, jossa myydään lankoja, huopavillaa ja neuleita. Päivän aikana lounastamme.

Torstai 28.7.
Aamiainen. Blue Lagoon, Sininen laguuni, sijaitsee Reykjavikista etelään. Kyseessä on kylpylä keskellä laavakenttää. Mustien laavalohkareitten ympäröimissä luonnonaltaissa vesi on mineraalipitoista ja lämmintä, paikoin +35-asteista. Veden vaikutuksen sanotaan olevan paitsi rentouttava myös monia vaivoja hoitava. Kylpylästä voi myös ostaa hoitotuotteita, joiden raaka-aineena on käytetty mm. mineraalipitoista savea. Uimisen jälkeen ajetaan takaisin Reykjavikiin. Iltapäivällä jää aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Lähtiäisillalliselle kokoonnumme vanhaan ja viehättävään ravintolaan.

Perjantai 29.7.
Aamiainen ja aikainen bussikuljetus lentokentälle. Lento Helsinkiin klo 07.55–14.20.

Matkan hinta
Matka maksaa 1 345 €/henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa, yhden hengen huoneen lisämaksu on 220 €. Hintaan sisältyvät suorat reittilennot Helsinki–Keflavik–Helsinki, lentokenttäverot, turva- ja matkustajamaksut, lentokenttäkuljetukset perillä, majoitus hotelli Reykjavikissa, ohjelmassa mainitut retket sisäänpääsymaksuineen, ohjelmassa mainitut lounaat ja illalliset (ruokajuomat kukin maksaa itse), suomenkielinen opastus retkillä, varaus- ja viestintäkulut.
Matkavakuutus ei sisälly hintaan.

Matkavaraukset: Kouvolan Matkatoimisto (05) 744 3100.
Kodin Pellervossa lisävalaistusta antaa toimituspäällikkö Anna-Liisa Huhtala-Fiskars (09) 4767 5517, 040 590 5332.

Teksti: Anna-Liisa Huhtala-Fiskars
Sähköposti:

haku
Hae Kodin Pellervosta