Kannen kuva Pirjo Rönkkö
NUMERO 4
19.4.2007
Pääkirjoitus
Kasvit: Linné kukkien häissä
Taiteen tekijä: Mummilleni
Puutarha: Monivuotiset köynnökset
Piha: Nurmikko keväthuoltoon
Riskit: Todennäköinen kuolinsyyni
Luovuus: Eväitä elämän tielle
Ruoka: Suussa sulavaa sukkelasti
Läheisriippuvuus: Vapaaksi toisen huolista
Hyvät harrastukset: Hengen ja aineen tähden
Käsityöt: Suloisia neuleita pikkuisille
Peruskorjaus: Pienen keittiön suuri remontti
Asuminen: Perinteisen tyylin talo
Hyönteiset: Kummituksia olohuoneessa
Historia: Armenian pitkä ja kivinen tie
Lukijamatka: Kaukasuksella kaikki turha unohtuu
Toistuvat:
Asiasta toiseen
Koti maalla
Elämäntilanteita
Omalääkäri
Ristikko
Papin päiväkirja
Unto Uneksija
Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 16.5. ja Maatilan Pellervo 3.5.2007.
Iso Kalenteri
sisältyy Pellervon tilaukseen.
Miten suhtautua surun kohtaamaan lähimmäiseen? Ei tarvitse osata mitään ihmeellistä, kirjoittaa päätoimittaja, vaan voi olla oma itsensä.
Mies ei ole vaihtanut kantaansa: Pekka Puska luettelee yhä kolesterolin, sydän- ja verisuonitaudit ja terveellisen ravinnon ja liikunnan vastatessaan todennäköistä kuolinsyytään etsivän haastattelijan kysymyksiin.
Leena Nurmi esittelee näyttävin kuvin monivuotisia köynnöksiä. Ne ilmestyvät kuin itsestään keväällä ja herättävät huomiota kukillaan tai väreillään.
Nurmikkokin voi olla näyttävä. Nurmi neuvoo myös sellaisen tekemisessä.
Kodin Pellervossa 4/2007 on kädentaitoja arvostavalle mieluista luettavaa: Remontoidaan keittiötä, rakennetaan kokonaan uusi talo, mutta vanhaa muistuttava. Käydään lasten taidekoulussa, käsityökeskuksessa Itä-Suomessa, tehdään kotona neuleita perheen pikkuisille.
![]() Rinta- koski |
Edellisessä lehdessä esitelty Islannin lukijamatka kiinnosti niin, että Islantiin järjestetään kaksi matkaa.
Syksyllä matkustetaan Kaukasukselle. Armenia on eksoottinen matkakohde, mutta ei kovin tunnettu.
Siipikarjanlihan valmistaminen ateriaksi ei vaadi kummoisia paistinkääntäjän taitoja - ja ateria valmistuu pikaisesti mureaksi. Herkulliselta kuulostavat hedelmäinen kalkkunapasta, pitsapannari, pata tai paistos broilerista. Nyt myös Mannerheimin suosikin vorschsmackin resepti.