Pellervo.fi Maatilan Pellervo Iso Kalenteri
kodin pellervo

Kannen kuva:
Elmiira Ruutiaisen kuvasi Jarmo Vainionpää.

NUMERO 4 - 2013

Pääkirjoitus

Voi elämän kevät!

Kiveen hakattu kotivakuutus

Veneen veistäjien sukua

Meriltä maakravuksi

Yhtä aikaa täyttä ja tyhjää

TERVEYS
Vapaaksi pakosta

Ikääntyminen näkyy silmissä

Arjen apulaisia

PUUTARHA
Työn tulos
Tuomipihjalasta on moneksi
Avomaan antia

Ooppera kylän sydämessä

40 kullan ja timantin vuotta

Lihakauppias luontojaan

RUOKA
Laarit ja pakastimet tyhjiksi

Vähän ennen valtamerta

ILOKSI
Reipasta raitaa

KÄSITYÖT
Huivi on hyvä asuste
Kiva ja kätevä kori
Kirjovirkattu matto
Sukkasilla
Syötävän söpö

Aarrekammion isäntä

JOKA KUUKAUSI
Pikkupojan elämää
Asiasta toiseen
Elämäntilanteita
Kirjan kannet auki
Pieniä tarinoita
Koti maalla
Ristikko
Papin päiväkirja

 

Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 16.5. ja Maatilan Pellervo 2.5.2013.



Iso Kalenteri
sisältyy Pellervon tilaukseen.

Reseptit

Punajuuriraastepihvit


Hernerouheen voit korvata 200 g pakastettuja herneitä. Kiehauta 1 dl vettä ja kuumenna jäiset herneet siinä. Survo ja sekoita punajuuriraasteeseen. Siemenien sijaan pihveihin sopii myös mantelirouhe, jos sitä sattuu kaapissa olemaan.

n. 24 kpl
2 dl vettä
1 dl hernerouhetta
(0,5 dl kuivattuja sieniä)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
6 kpl (500 g) punajuuria
2 kananmuna
0,5 dl seesamin- tai kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippurirouhetta
Paistamiseen: voita ja öljyä

Kuumenna vesi kattilassa, sekoita siihen hernerouhe. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Varmista, että seoksessa on vettä. (Murenna kuivatut sienet kattilaan keittämisen loppuvaiheessa.) Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Kuori sipulit ja punajuuret. Silppua sipulit, raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Sekoita silppu ja raaste munien, seesaminsiemenien, kaurahiutaleiden, jauhojen, timjamin, suolan ja pippurirouheen kanssa tasaiseksi taikinaksi.

Kuumenna lettupannu ja laita koloihin pieni voinokare öljytilkan kanssa. Nosta raasteseoksesta parin ruokalusikallisen verran joka koloon ja paina lastalla tai lusikanpesällä ohuemmiksi pihveiksi.

Paista pihvit miedolla lämmöllä ruskeiksi ja rapeiksi molemmilta puolilta. Pidä pihvit lämpiminä folion alla tai uunissa.

Tarjoa pihvit sellaisenaan paistetun sipulin, peruna- tai juuressoseen ja esimerkiksi sienikastikkeen kanssa tai perunan sijaan uunimakkaran seurana.

 

Resepti: Marita Suontausta

 

Huhtikuun painetussa Kodin Pellervossa rutkasti lisää reseptejä!