Pellervo.fi Maatilan Pellervo Iso Kalenteri
kodin pellervo

 

Kannen kuva: Jaakko Kilpiäinen

NUMERO 8 - 2012

Pääkirjoitus
Kiviaitaa ja koreita kuisteja
Vie mennessäs, tuo tullessa
Yrittäjättäret elämää luomassa

TERVEYS
Pikaisesti hoitoon
Eroon uniapneasta
Hyvinvointivaltion häpeä

PUUTARHA
Tarhurin työn jälki näkyy
Pihalla hehkuu keltainen
Salonkikelpoinen salottisipuli
Aikamatka yrttitarhaan
Tahtoo Türiin

Koivu, tähti ja Kari

Kolme yötä Höytiäisen helmassa

Sielultaan saaristolaiset

RUOKA
Vielä on kesää jäljellä

ASUMINEN
Nainen, vasara ja taltta

Samassa loimessa pienet ja suuret

KÄSITYÖT

Lempeitten sävyjen matto
Huivi heilahtaa

10 XL:n paita ynnä muuta tavaraa

Rapakon takaa takaisin

JOKA KUUKAUSI
Asiasta toiseen
Pikkupojan elämää
Kirjan kannet auki
Elämäntilanteita
Koti maalla
Pieniä tarinoita
Ristikko
Papin päiväkirja

 

 

Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 20.9. ja Maatilan Pellervo 6.9.2012.



Iso  Kalenteri
sisältyy Pellervon tilaukseen.

Elokuun reseptit - Ruokaohjeet

Sienipikkelssi
Mainiot etikkakurkut

Kesäkalaa

Nopeasti valmistuva kesäherkku muistuttaa eteläamerikkalaista chevicea.

n. 300 g siikaa tai lohta fileenä
2 limettiä
2 punasipulia varsineen
1 paprika
1/2–1 mieto chili
0,5 dl silputtua korianteria tai persiljaa
0,25 tl rouhittua valko- tai mustapippuria
0,5 tl suolaa

Pinnalle: silputtua korianteria tai persiljaa

Valmistusohje:

Leikkaa filee ohuiksi suikaleiksi.

Purista toisesta limetistä mehu, leikkaa toinen lohkoiksi. Kaada limettimehu kalasuikaleille.

Silppua sipulit varsineen, samoin puhdistettu paprika ja chili. Sekoita silput, mausta pippurilla ja suolalla.

Levitä seos kalaviipaleille. Anna maustua viileässä tunti tai pitempään.

Koristele limettilohkoilla ja silputulla korianterilla.

Pekoni-kaalipannu

Pekoni mehevöittää kaalipannun, johon voi suikaloida myös keräkaalia. Ruoka maistuu esim. makkaran lisäkkeenä tai sellaisenaan rapeakuorisen leivän kanssa. Porkkanan voi vaihtaa nauriiseen tai punajuureen.

4–6 annosta
2–3 porkkanaa
2–3 sipulia
1 paprika
pieni kukkakaalinkerä
n. 200 g parsakaalia
1 pkt (n. 150 g) pekonia

Valmistusohje:

Rapsuta porkkanat puhtaiksi, viipaloi tai suikaloi. Suikaloi sipuli ja silppua varret. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja suikaloi. Leikkaa kukka- ja parsakaali suupalan kokoisiksi kukinnoiksi.

Pilko pekoni saksilla suoraan pannulle, kuumenna, kunnes rasva alkaa irrota. Lisää porkkanat ja sipulit. Kääntele muutama minuutti pekonien kanssa. Lisää paprika sekä kukka- ja parsakaalit.

 

Reseptit: Marita Suontausta