Pellervo.fi Maatilan Pellervo Iso Kalenteri
kodin pellervo

Kannen kuva:
Merja Alastalon kuvasi Tapani Lepistö

NUMERO 9 - 2013

Pääkirjoitus

Kipin kapin Kauhavalle

Rehevä rajapitäjä

TERVEYS
Terveyskeskusten hurskas kurjuus
Voimaa laumasta
Riski periytyä

Aikuinen nauttii opiskelusta

Niin kuin hyvältä tuntuu

PUUTARHA
Hiekkaan hurmaantunut
Kauden viimeiset

ASUMINEN
Kotona taas

Käsivarren peukalossa

Papin poika taivaanmaalarina

RUOKA
Makujen runsasta satoa

KÄSITYÖT
Syksy hehkuu
Vienoa, hienoa huovasta
Kavereista parhaat
Levollista lattialle
Oiva pari pöytään

ILOKSI
Paikka sievälle syksylle

Orsilla tavataan

Ne lähtevät nyt

JOKA KUUKAUSI
Asiasta toiseen
Pikkupojan elämää
Kirjan kannet auki
Elämäntilanteita
Koti maalla
Pieniä tarinoita
Ristikko
Papin päiväkirja

 

Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 17.10. ja Maatilan Pellervo 3.10.2013



Iso Kalenteri
sisältyy Pellervon tilaukseen.

Kaurainen kookos-puolukkakakku

Kuva Ullamaija Hänninen


Makeuttajaksi sopii tavallinen, fariini- tai intiaanisokeri. Kakun voit tehdä huoletta paria päivää etukäteen, sillä se säilyttää mehevyytensä hyvin jääkaapissa. Ja kun käytät rasvana öljyä, saat maidottoman kakun.

12–15 palaa

4 kananmunaa
2 dl (fariini)sokeria
1 pieni (160 ml) kookosmaitotölkki
2 dl kaurahiutaleita
2 dl kookoshiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl öljyä tai sulatettua voita

Väliin:
3–4 dl puolukoita
1 dl kookoshiutaleita
2 rkl (fariini)sokeria

Pinnalle:
2 dl puolukoita
loput taikinan kookosmaidosta
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl (fariini)sokeria

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat, jos se ei ole pinnoitettua mallia.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kumoa kookosmaitotölkin sisältö pieneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Lisää muna-sokerivaahtoon kaura- ja kookoshiutaleet sekä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri sekä 1 dl kookosmaitoa öljyn kanssa. Sekoita varovasti tasaiseksi.

Lusikoi puolet taikinasta vuokaan. Sekoittele väliin tulevat puolukat, kookoshiutaleet ja sokeri. Ripottele seos taikinalle, lisää taikinanloput ja tasoita pinta kevyesti.

Levitä taikinan pinnalle loput kookosmaidosta, johon olet sekoittanut puolukat. Ripottele kaurahiutale-sokeriseos päällimmäiseksi.

Kypsennä uunin alimmalla tasolla 45–50 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liikaa. Anna jäähtyä vuoassaan ennen irrottamista. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Resepti: Marita Suontausta