Maatilan Pellervon kotisivulle


Kooste lehdestä
Arkisto
Toimitus
Palaute
Mediatiedot

Uutiset
Pellervo
www.pellervo.fi

helmikuu.gif (2829 bytes)

mp2v.gif (33492 bytes)Teemana metsä
Painetun lehden sisältö

Puusta ja betonista - tasapuolisesti
Päätoimittaja Martti Seppänen kaipaa sellaisia säädöksiä ja viranomaisten kantoja, joilla eri rakennusmuotoja kohdeltaisiin tasapuolisesti.
   Kunnat voisivat aktiivisesti kaavoittaa niin kerrostalo- kuin pientaloalueitakin nimenomaan puurakentamista varten, hän ehdottaa.

*Lue pääkirjoitus

Hyvinvointia metsästä ja veroilmoituksesta
Parhaimmillaan verotöillä voi ansaita kuin pörssikaupalla ikään. Lähiviikot ovat taas veroilmoitusten tekoaikaa: pian kuhkii väkeä noin 150000 maatalouden veroilmoituksen parissa. Metsissä pinta-alaverotus jatkuu vielä viisi vuotta.
   Hakkuutähteet hyödyntävät metsää maatuessaan. Niiden energia-arvoa nostetaan kuitenkin pienentämällä kuljetus- ja varastointimenoja uudella tekniikalla.
   Tampereella Metsätalossa avattiin Mettäreppu, metsänomistajien neuvontakeskus, johon voi mennä tavallinen kaduntallaaja-metsänomistaja hakemaan tietoapua. Tavallinen käynti ei maksakaan mitään. Mettäreppu on ensimmäinen maakunnallinen neuvontapiste.

*Tietoa metsäveroilmoituksen tekoon
*Lisää pinta-alaverotuksesta
*Mitä enemmän hirviä, sitä enemmän hirvituhoja
*Katso mitä on Mettärepussa (vain verkkosivuilla)

Laadukasta nautaa tehokkaasti
Terve eläin -liitteessä on taas kullanarvoisia ohjeita naudantuotannosta. Faktaa kolmivaihekasvatuksesta ja esimerkiksi nopeasta kasvusta. Elimäen kasvattamossa tavoite on kilo päivässä lisäkasvua vasikalle.
   Tarvitaanko naudanlihan tuotantoon rakennemuutos?

*Kilo per päivä vasikalle kasvua

Viljely tietotekniikan myötätuulessa
Suomessa on tietotekniikan sekä huippua että käytön laajuutta. Voisiko Suomesta tulla myös täsmäviljelyn edelläkävijä - siinähän tarvitaan uutta tekniikkaa?
   Laatusiemenen tärkeyttä korostetaan, mutta joka vuosi haksahdetaan siemenen laadun puutteesta johtuviin sadonmenetyksiin. Hankkija-Maatalouden tuotantopäällikkö Martti Yli-Kleemola tokaisee, että täytyy olla rahamies, jotta on varaa kylvää peittaamattomalla siemenellä.

*Katso Keskon uutuuslajikkeet
*Siemenen laadun merkitys

Osuuspankit vakuuttavat
Osuuspankeissa on tarjottu vakuutuksia tähänkin asti, mutta nyt vakuutusten tarjonta lisääntyy.

*Osuuspankkien vakuutuspalvelua

Tietoliikenne muuttaa organisaatioita ja käytäntöjä
Yksi vetää lompsan takataskusta, toinen kännykän povitaskusta. Näin muuttuu maksaminen kaupassa tietotekniikan asiantuntijoiden mukaan muutaman vuoden sisällä. Ensimmäisenä se tapahtuu Suomessa. Vieläkö silloin pankit ylläpitävät maksuautomaatteja?
   Maaseudullakin moni on jo ehtinyt työntyä Internetin kautta markkinoille suuren yleisön tietoisuuteen. Tietotekniikan ohjelmatalojen osakkeet ovat kuumaa tavaraa pörssikaupassa.

*Lue lisää


Saatko lehden luettavaksesi?
Kodin Pellervo
seuraavaksi 24. helmikuuta.
Maatilan Pellervo taas 9. maaliskuuta
Pellervon oheistuotteita


| Sivun alkuunUutiset | Pellervo | www.pellervo.fi |