Maatila Pellervo


Uusin lehti
Arkisto
Toimitus
Palaute
Mediatiedot

Tilausjulkaisut
Uutiset
Pellervo
www.pellervo.fi

lokakuu.gif (261 bytes)

loka99.jpg (15855 bytes)

Elämää Agendan jälkeen
Viljelijöitä ei saa pakottaa EU:n laajenemisen maksumiehiksi, kirjoittaa Martti Seppänen pääkirjoituksessa. EU:n tuleva strategia ei voi olla pelkkää kylmää kauppapolitiikkaa, vaan maatalouden moniulotteisuuden on noustava voimakkaasti esille.

Tekniikka
Paljonko puimurilla pystyy puimaan? Tietoa myös käytettyjen traktorien kaupasta, israelilaisen Haifan maatalousnäyttelyn kastelutekniikasta, liikenteestä pimeässä, huoltoyrittäjän varaosapalvelusta ja Junkkarin ISO 9001 -sertifikaatista, joka on ensimmäinen maatalouskonevalmistajalle myönnetty standardi.

Mansikkasadot nousevat moninkertaisiksi,
uskotaan Maatalouden tutkimusasemalla. Uusia jalosteita tulee, ja viljelyn tekniikkaa uusitaan. Ammattitietoa yrittien ja maustekasvien viljelijöille. Nyt saa myös kotimaisia vesimeloneja.

Saako vasikka hyvää ternimaitoa?
Ternimaidon laadun selvittämiseen on olemassa kolostrometri, akun happojen mittaariseen käytetyn laitteen oloinen mittari. Lihakunnan alueella testataan lehmien ternimaidon laatu, jolla on tärkeä merkitys vasikan saamien vasta-aineiden määrään.
Eteläpohjalaisissa sikaloissa on tiinehtyvyysongelmia. Syitä on koko tuotantotavassa: virheitä ilmeni parvorokotuksessa, ruokinnassa, hygieniassa ja muissa sikalan oloissa.
Tanskalaisille on näyttänyt käyneen vanhanaikaisesti sianlihan tuotannossa: tuottajahinta on puolittunut parissa vuodessa, ja pienet alkavat pudota vauhdista.

Naudanlihan tuottajan
yhteistyöopas

Maatilan Pellervon julkaisi Työtehoseuran maataloustiedotteen , jona on Naudanlihan tuottajan yhteistyöopas.
Tilojen välinen yhteistoiminta on yksi ratkaisuista selvitä pääomien ja työvoiman haasteista.
24-sivuinen opas sisältää laskelmia, yhteistyöohjeita, sopimusmalleja.
Erillisenä opasta voi tiedustella Työtehoseurasta.

nautaop.jpg (7413 bytes)| Sivun alkuunUutiset | Pellervo | www.pellervo.fi |