Maatilan Pellervon kotisivulle


Arkisto
Toimitus
Palaute
Mediatiedot
Tilaukset, osoitteenmuutokset

Uutiset
Kodin Pellervo
www.pellervo.fiTeemana kotieläintalous ja luomuviljely

GMO seurantaan
Geenitekniikan kehitystä on seurattava tarkasti, kehottaa päätoimittaja Martti Seppänen.
   Seppäsen mielestä alan kehitys ei pysähdy nykyiseen vastustukseen. Jos GMO-tuotteita aletaan jossakin vaiheessa viljellä, täytyy jatkamisen mahdollisuus turvata niille, jotka tahtovat käyttää kopeloimattomia geenejä.
*Lue pääkirjoitus
Hali-Buli-päiville elämistä oppimaan
Uusi elämä alkaa 21.10.2001 jälkeen! Vain niille, jotka lähtevät mukaan iloisille Pellervon Hali-Buli-päiville Ikaalisten kylpylään.
*Paineet hallitsevien kurssiohjelma
 
Haapa vavisuttaa eukalyptusta 
Metsäliiton ja muiden puualan tahojen järjestämässä Pääkaupunkiseudun metsäpäivässä Espoossa huomasi, että haapa oli yksi kiinnostavista puulajeista. Haapa on hyvä kestämään kosteutta ja sitä on helppo työstää. Myös valo taittuu kauniisti käsittelemättömän haavan pinnalta.
   Metsäpäivillä kerrottiin, että Kirkniemen haapapaperi on kysyttyä tavaraa ja sille painavat upeiksi tunnetut julkaisunsa monet kustantajat maailmalla. Toistaiseksi akasia ja eukalyptus ovat paperilehtipuiden valtiaat.
   Haavan viljelysopimuksia tekee Metsäliiton Metsämannut Oy. Haapa on alkanut kiinnostaa myös metsänomistajia.
*Lisää tietoa tuoreessa Maatilan Pellervossa
Ehjä häntä ja terveet nivelet lihasioille
Niveltulehduksista ja hännänpurennasta kärsii joka kolmas lihasika Suomessa, ja näistä sairauksista aiheutuu noin 30 miljoonan markan vuotuiset tappiot.
   Niveltulehduksien ja hännänpurennan vähentämiseksi käynnistyy erityinen projekti. Siinä eläinlääkäri Camilla Munsterhjelmin tavoitteena on teurastamossa tapahtuvien hylkäysten vähentäminen puolella.
*Ikäviä sairauksia ja isoja kustannussyöppöjä
*Tunnista riskitekijät omassa sikalassasi
Ruotsalaisilta luomuapua?
Tanskalaiset hyväksyttävät luomutuotteitaan väliaikaisesti ruotsalaisilla. Meilläkin luomutuotannon valvonta uusiutuu ja valvontajärjestelmän akkreditointikelpoisuuteen on meillä jo valmistauduttu.
   "Pitäisiköhän meidänkin kysäistä ruotsalaisia apuun tässä kysymyksessä? Vai yksityistäisimmekö vain kylmän rauhallisesti nykyisen valvontatoimen KTTK:lta osakeyhtiöksi ja hakisimme sille akkreditointia IFOAMilta?" miettii Luomuliiton puheenjohtaja Esa Partanen.
   Partasen mielestä pelloista 10 prosenttia luomuksi ja 1100 kotieläintilaa luomuvalvontaan vuoteen 2006 mennessä on kova tavoite. Se nyt vaan on virallinen tavoite.
*Asiaa valvonnan muutoksista
Hali-Buli-päiville elämistä oppimaan
Uusi elämä alkaa 21.10.2001 jälkeen! Vain niille, jotka lähtevät mukaan iloisille Pellervon Hali-Buli-päiville Ikaalisten kylpylään.
*Paineet hallitsevien kurssiohjelma
 
Messut täynnä lupauksia
Sähköisen liiketoiminnan messut pursuavat ohjelmantarjoajia, ja silloin tällöin joku hoksaa esittelijän kanssa jutelleessaan, että tuostahan voisi olla hyötyä meidänkin työssä.
*Atk-termien viidakko

Saatko lehden luettavaksesi?
Joko sait Ison Kalenterin?
Pellervon oheistuotteita


| Sivun alkuunUutiset | Pellervo | www.pellervo.fi |