Maatilan Pellervon kotisivulle


Arkisto
Toimitus
Palaute
Mediatiedot
Tilaukset, osoitteenmuutokset

Uutiset
Kodin Pellervo
www.pellervo.fiTeema: koneet & Tekniikka, Metsä

Sukulaiset vauhdissa
Unkari on unionin hakijamaiden terävintä kärkeä, kirjoittaa Unkarissa Valtran uusien mallien esittelyssä piipahtanut päätoimittaja Martti Seppänen.
*Lue lisää
*Valtran uusi T-sarja
Rikkakasvit rehottivat
Lapsuuden kaukaisista kesistä muistuttivat kuluneen kesän helle - ja rikkaruohoiset pellot.
   Maatilan Pellervon liitteessä ilmenee, että into rikkaruohojen torjuntaan on laantunut. Lisäksi moni yritti, mutta epäonnistui.
   Torjunta-aineet ovat tarkkuusaineita, ja moni käytti niitä väärin. 600 hehtaaria noin 200 lohkolta.
   Näemme lehdestä myös, että pilviset säät sekoittivat lentokuvauksia. PK-pinnalla päällystetyt iSeed-siemenet lisäsivät viljasatoa, joillakin lohkoilla runsaasti, toisilla nippa nappa.
*Sää ei ollutkaan ainoa syy
Lietelannalle kyytiä
Belgialainen Joskin on tulokasvaunu lietelannan levityksessä. Vaunu on nähtävillä Farma konemessuilla Turussa 16.-19. lokakuuta.
   Uutuuksia on esitellyt myös Valtra: Unkarissa julkistettiin tuore T-sarja, jossa on seitsemän mallia. Niiden teho on 120 ja 209 hevosvoiman välillä.
*Tällainen on Joskin
Hyvä olo kuivikkeilla 
Terve Eläin -liite käsittelee kuivikkeita. Mikä niistä on hyvä, on kysymys, johon ei ole selvää tutkimustietoakaan. Osa on lisäksi sitä mieltä, että kuivikkeita ei tarvita lainkaan. Eläintiloilla lienee silmää nähdä niiden vaikutus eläinten viihtyvyyteen ja terveyteen sekä laskupäätä päätellä niiden käytön kannattavuutta. Saatavuuskin on eri alueilla ja tiloilla erilainen.
*Terveyttä ja hyvinvointia
*Vaihtoehtoja on
Luomu nautti kesästä
Luomuneuvoja Esa Partanen hehkuttaa upean kesän muistolle. Perunasta tuli hieno sato, rikkaruohot eivät olleet luomupelloilla pahakaan vitsaus.
   Partanen käväisi Kanadan puolella ja kertoo, että siellä sato meni täysin poskelleen kuivuuden takia, karjaa on jouduttu lopettamaan.
*Partanen
Rallifarmari Lindholm
Sebastian Lindholm Inkoosta (kuva kannessa) on yksi suomalaisista rallimaailman huipuista, jotka ovat myös viljelijöitä. Lindholm kertoo, miten elämä ratin takana on alkanut ja miltä se tuntuu. Ja kukas onkaan lehden kuvassa kotitilan pihalla mönkijän ratissa: Lindholm junior!
*Hyppää kyytiin

Näyttelyt
Pistäydy Pellervon osastolla myös seuraavissa tapahtumissa:
16.–19.10. Farma Konemessut, Artukaisten messukeskus, Turku
30.10.–1.11. Kone-Forum (K-Maatalous ja Agrimarket-ketju yhdessä), Tampere
15.–17.11. Käden taidot, Pirkkahalli, Tampere (Kodin Pellervo

Lisää Uutiset-sivulla
Maa- ja metsätalouteen liittyviä asioita on myös Uutiset-linkin takana. Muun muassa perjantaina 4. lokakuuta kerrotaan, että Suomen Rehu palkitsi symboliksi Helsingissä yhden tilan isäntäväen niistä 34:sta, joille on myönnetty Turvallista Hyvinvointia -kunniakirja. Se on tunnustus esimerkillisestä toiminnasta rehujen vastaanotto- ja varastointimenetelmien järjestämisestä.
*Lue lisää uutissivulta

 

Vielä ehtii kirjoittaa Isoon Kalenteriin 2002!
Onko esi-isiltä jäänyt kalenteri, josta voi lukea omakätisesti kirjoitettuja kommentteja?
   Älä katkaise sukupolvien ketjua, tai aloita se itse.
   Kodin Pellervon tai Maatilan Pellervon tilaajat ovat saaneet Ison Kalenterin tilaajaetuna. Iso Kalenteri on myös paljon erikseen tilattu tuote niin maatilalle kuin kaupunkilaisperheeseen.
*Kalenterin hinta- ja tilaustiedot

Seuraava Maatilan Pellervo ilmestyy 4.12. ja Kodin Pellervo 17.10.| Sivun alkuunUutiset | Pellervo | www.pellervo.fi |