Maatilan Pellervon kotisivulle


Arkisto
Toimitus
Palaute
Mediatiedot

Tilausjulkaisut
Uutiset

www.pellervo.fiKasvinsuojelun 
SM 2004 meni Forssaan
(Maatilan Pellervo 22.6.2004) Kasvinsuojelun Suomen mestarin 2004 nimi on Kalle Korvenoja. Koijärveläinen voitti SM-tittelin Vihdissä 22. kesäkuuta.
   Hopeaa kilpailussa otti porilainen Juha Strömberg. Pronssista jouduttiin ottamaan lisäkierroksia kolmen kilpailijan saatua samat pisteet. Lopulta kolmannen sijan vei mäntsäläläinen Antti Nikula.
   Pääpalkintona oli Kasvinsuojeluteollisuus KASTE ry:n shekki, joka oikeuttaa lunastamaan kasvinsuojeluaineita 1.700 euron arvosta. Agrimarket lahjoitti kakkospalkinnoksi tuhat euroa ja K-Maatalous kolmospalkinnoksi 500 euroa. Kilpailun järjestivät Kasvinsuojeluteollisuus ry, Maatilan Pellervo sekä Agrimedia Oy.
   Mitalistien perään sijoittuivat Pertti Rajala, Veli-Pekka Suni ja Martti Tytykoski.

Kasvinsuojelun 
Suomen mestaruuskilpailu

Tänä vuonna järjestetään kasvinsuojelun SM-kisat toisen kerran Kasvu 2004 -tapahtuman yhteydessä Kotkaniemen tutkimusasemalla Vihdissä 22. kesäkuuta.

Kilpailu on avoin kaikille (pois lukien järjestävien tahojen eli Kasvinsuojeluteollisuuden, Maatilan Pellervon ja Agrimedian toimihenkilöt).

Alkukilpailuun mahtuu mukaan sata ensin ilmoittautunutta, loppukilpailuun karsitaan heistä kuusi. Loppukilpailu järjestetään heti karsinnan jälkeen.

Alkukilpailussa on kirjallisia kysymyksiä. Loppukilpailussa on kolme osaa: kasvinsuojelun yleistieto, tunnistamistehtävät ja ruiskuun liittyvät tehtävät.

HUIPPUPALKINNOT

1. Kasvinsuojeluaineita 1.700 euron arvosta 

2. Kasvinsuojeluaineita tai -tarvikkeita 1.000 euron arvosta Agrimarketista 

3. Kasvinsuojeluaineita tai -tarvikkeita 500 euron arvosta K-Maatalouskaupasta 

Kaikille osallistujille valinnan mukaan joko Maatilan Pellervon vuosikerta tai suojakäsineet.

Ilmoittaudu kilpailuun oheisella kupongilla (printtaa) osoitteeseen Agrimedia Oy, Virkkalantie 12-16 B 13, 08700 VIRKKALA 

tai sähköpostilla osoitteeseen kasvinsuojelumestari@agrimedia.fi. Liitä s-postiin kupongissa kysyttävät tietosi.

Lisätietoja kilpailusta kilpailuajankohdan lähestyessä: www.kaste.fi tai www.pellervo.fi tai www.agrimedia.fi tai 09 1728 4302 /Johannes Hahl.

 

Petri Joro haastaa kaikki mukaan

Ensi kesäkuun 22. päivä järjestetään toiset Kasvinsuojelun SM-kilpailut Vihdin Kotkaniemessä. Edellisten kisojen kakkonen, Petri Joro Halikosta, odottaa jo tulevia kisoja.

"Itse ei kai ole tullut tyhmemmäksi, mutta on kiva nähdä, ovatko toiset oppineet enemmän", Joro toteaa pilke silmäkulmassa. Hän ei suhtaudu kilpailuun pipo kireällä. Päinvastoin on kiva tulla testaamaan omaa osaamistaan.


Vuoden 2002 kisan voittajat vasemmalta Petri Joro, Veli-Pekka Suni ja Antti Nikula. Kuva Saara Salonen 

Kilpailun tavoitteena on kasvattaa viljelijöiden ammattitaitoa kasvinsuojelun saralla. Kilpailussa on aluksi teoriatehtäviä ja tunnistamisia. Huipennuksena on ruiskuun liittyvä tehtävä, jolla viimeistään saadaan ero voittajan ja kakkosen välille.

Nyt on aikaa harjoitella

Petri Joro naureskelee aloittaneensa kilpailuun valmistautumisen jo opiskeluaikoinaan Mustialassa. Silloin päähän tarttuivat ensimmäiset kasvinsuojelun tosiasiat. Sen jälkeen opiskelu on jatkunut joka vuosi, aina kun kasvinsuojeluasioista on tullut puhe.

"RUK:ssa sanottiin, että koulutus ja oppiminen on jatkuva olotila, joka pysähtyy vain rynnäkön ajaksi", Joro sanoo. Pitää edelleen paikkansa.

Jottei hän olisi ainoa kilpailuun jo monta vuotta valmistautunut, kannattaa muidenkin hieman teroitella aivonystyröitään. Moni on ollut kasvinsuojeluasioiden kanssa tekemisissä vuosikausia, joten asiat ovat selkärangassa. Hieman houkuttelemalla ne tulevat aktiivisen osaamisen piiriin.

Petri Jorolle kasvinsuojelukokemusta ja ammattitaitoa karttuu vuosittain Sokerijuurikkaan tutkimuskeskuksessa, jossa hän toimii pehtorina. Juurikkaan ruiskuttaminen on yhdenlaista taidetta, jossa tuskin koskaan on valmis. Joka vuosi oppii uutta.

Kahden vuoden takaista kilpailua Joro muistelee mielellään, onhan palkintosija aina palkintosija. Voitosta hän jäi vain muutaman sentin, sen verran nimittäin viimeisessä tehtävässä Joron ruiskun puomi oli liian korkealla kasvustoon nähden. Voittajan, Veli-Pekka Sunin, ruisku oli lähempänä optimia, 50 senttiä kasvuston yläpuolella.

Niukka tappio ei Joroa kuitenkaan harmita. "Palkintopokaalia on mukava katsella kirjahyllyn päällä. Toivottavasti tulee seuraksi toinen tänä vuonna."

Huippupalkinnot voittajille

Vaikkei pokaalia saavuttaisikaan, kilpailu on kokemus, jota ei kannata jättää väliin. Tapahtumaa on kiva muistella tuleville sukupolville.

Kilpailun palkinnotkaan eivät jätä ketään kylmäksi. Voittajalle on luvassa kasvinsuojeluaineita 1700 euron edestä. Kilpailun kakkonen saa kasvinsuojeluaineita tai -tarvikkeita 1000 eurolla ja kolmas 500 eurolla.-SS

 

| Sivun alkuun | Palaute | Uutiset | www.pellervo.fi |