Maatilan Pellervon kotisivulle


Arkisto
Toimitus
Palaute
Mediatiedot
Tilaukset, osoitteenmuutokset

Uutiset

Kodin Pellervo
www.pellervo.fiTeema: Kotieläintalous >>

Päästökauppa
Kioton ilmastosopimukseen sisältyvä päästöoikeuksien kauppa rokottaa niitä, jotka ovat pitäneet päästöt kurissa. Päätoimittaja toteaa, että turpeen aseman säilyminen vaatisi järjestelyjä.
*Lisää pääkirjoituksessa >>
Urakoinnin suosio kasvaa
Keväällä alkaa taas kasvukauden koneurakointi. Uudessa Maatilan Pellervossa on hyvä kooste urakoinnin ohjeiksi. Sivuilla myös nettiosoitteita urakoitsijoista.
   Urakointia on ostettu noin 20 eurolla hehtaaria kohti.
*Yrittäjä uskoo kasvuun >>
Kaksi Terve Eläin -liitettä:
Eläimen kivut ja sikojen sirkovirus

Eläinten tarkkailuun antaa lisäarvoa se, että esimerkiksi kipujen lievittäminen on taloudellisestikin kannattavaa, ei pelkästään eläimen hyvän kohtelun takia. Teemassa kivun oireista ja niiden hoitamisesta. Tietyt tauditkin aiheuttavat kipuja. Eläimille on kipulääkkeitä.
   Sirkoviruksen vasta-aineita löytyy joka toiselta suomalaiselta sialta. Viruksen aiheuttamia tauteja ei ole varmuudella todettu Suomessa. Liitteen luettuasi tiedät mitä ovat esimerkiksi PMWS tai PDNS ja mitä niistä seuraa.
*Näin eläin oirehtii kipuihin >>
*Sirkovirus ei tartu ihmiseen >>
*Sirkovirus jyllää maailman sikaloissa >>
Kasvinsuojelun SM-kisa taas kesäkuussa
Kenestä Veli-Pekka Sunin seuraaja kasvinsuojelun Suomen mestarina? Vuoden 2004 mestaruuskisa käydään 22.6. Vihdissä, missä on tuolloin myös Kasvu 2004 -tapahtuma.
*Lisää kilpailusta ja ilmoittautuminen >>
*Petri Joro haastaa >>
 
Raportti Agritechnicasta
Reportaasi Agritechnicasta kertoo tuon suuren maatalouskonenäyttelyn annin suomalaisesta näkökulmasta. Kovin vähän suorakylvöstä, päättelee kirjoittaja. Mutta on traktoreita, kylvö- ja rehukoneita, tekniikkaa muokkaukseen ja lietelannan käsittelyyn.
*Kahdeksan kuvasivua lehdessä >>
Luomuasiakas
Luomuneuvoja Esa Partanen arvelee, että kun luomusta kotonaan kuulleet nuoret itsenäistyvät omiin talouksiinsa, syntyy väistämättä lisää kysyntää luomutuotteille.
*Kuka erottaa leivän leivästä? >> 
Jokaiselle tilaajalle Iso Kalenteri 2004
Onko esi-isiltä jäänyt kalenteri, josta voi lukea omakätisesti kirjoitettuja kommentteja?
   Älä katkaise sukupolvien ketjua, tai aloita se itse.
   Kodin Pellervon tai Maatilan Pellervon tilaajat saavat Ison Kalenterin tilaajaetuna. Iso Kalenteri on myös paljon erikseen tilattu tuote niin maatilalle kuin kaupunkilaisperheeseen.
*Mediakortti 2005 >>

Seuraava Maatilan Pellervo ilmestyy 5.2.2004, teemana metsä.
Kodin Pellervo ilmestyy seuraavaksi 22.1.2004. Sen teema on terveys.| Sivun alkuunUutiset | Pellervo | www.pellervo.fi |