Maatilan Pellervon kotisivulle


Arkisto
Toimitus
Palaute
Mediatiedot
Tilaukset, osoitteenmuutokset

Uutiset

Kodin Pellervo
www.pellervo.fiTeema: Kotieläintalous. Sisällysluettelo. 


Kuva: Pekka Koso
Päästökauppa alkoi
Puuperäisten polttoaineiden ja maakaasun kilpailukyky turpeeseen ja kivihiileen nähden paranee. Näin todetaan pääkirjoituksessa, jossa käsitellään vuoden alussa alkanutta päästökauppaa.
*Lue lisää >>
Konsensus koetteilla
Loppuuko konsensus maataloudessa? kysyy nimimerkki Vähätalo Maatilan Pellervon kirjoituksessaan. Asiasta on sisäistä vetoa: esimerkiksi Eero Heinäluoma sanoutui irti Antti Kalliomäen erityisavustajan näkemyksistä.
Jos GMO tulee...
Mahtuisivatko tavanomainen viljely, muuntogeeniset kasvit ja luomuviljely samaan Suomeen? Tällainen kysymys esitettiin Biotekniikan neuvottelukunnan seminaarissa. Pian Suomessakin on päätettävä kanta GMO:hon.
*Eri näkökulmia >>
S-ryhmä vahvistaa rautakaupan osuutta
Osaan Agrimarket-myymälöistä tulee rautakaupan tunnus ja rautakaupan valikoimien osuus Agrimarketeissa lisääntyy. Prismoihin lisätään niin ikään tuotteita, jotka muutoin olisi haettava rautakaupasta - ilman bonuksia.
   Kokonaan uusi myymälätyyppi nousee Lahden Renkomäkeen. Se on Kodin Terra, johon tulee rautakaupan, sisustamisen ja puutarha-asioiden osastot.
*Näillä lisää markkinaosuutta rautakaupassa >>
Vaivattomasti kotimaisella puupelletillä
Puulla lämmittämisen voi automatisoida. Lämpöä ja lämmintä vettä tulee vaivattomasti - kotimaisella energialla. Kaksi vapolaista esittelee Maatilan Pellervossa pellettilämmitystä uudessa omakotitalossaan.
*Yhtä helppoa kuin öljylämmitys >>
 

Runkoleveys on 25 metriä. Kuva J.Knuuttila 
Ripeää laajentamista
Nurmolainen Ari Teppo rakennuttaa yli sadan lehmän karjan pihattoa. Siihen tulee kaksi lypsyrobottia. Tepolla on selvät mielipiteet toiminnallisuudesta, jonka hän onkin pihattoon suunnitellut itse.
*Tutustu kohteeseen >>
Unkariin maatalousmatkalle
Maatilan Pellervo järjestää lukijamatkan Unkariin 8.-16.4.2005. Ohjelmassa on vierailuja erilaisilla tiloilla, alustus maatalouden tilanteesta Unkarissa, vierailu suurlähetystössä. Majapaikkoina kylpyläkaupunki ja Budapest.
*Lisää Pellervon Matkapalvelun sivuilla >>

Robotti kokoaa paljon tietoa lehmistä. Kuva J. Knuuttila
Terve eläin ja lypsyrobotti
Kun lypsäjäksi tulee robotti, hoitajan käyttämä aika navetan muihin töihin  lisääntyy. Robotti vain lypsää. Navetassa on hoidettava asiat niin, että se saa lehmistä puhdasta maitoa ja karja pysyy terveenä.
   Asioiden seuraaminen tietokoneelta kuuluu töihin, joiden osuus lisääntyy robottitilalla.
*Tästä on kyse >>
*Robottitilan tärkein työ on... >>
Luomu menee, jos GMO tulee 
Luomuneuvoja Esa Partanen huomauttaa, että luonnonmukaisen tuotannon edellytykset Suomessa ovat suhteellisesti paljon paremmat kuin monissa kilpailijamaissa. Muuntogeenisten kasvien viljelyn sallimisen Suomessa Partanen lykkäisi mahdollisimman kauas.
*Maatalouspolitiikan murros >>
Tilaajalle Iso Kalenteri 2005
Onko esi-isiltä jäänyt kalenteri, josta voi lukea omakätisesti kirjoitettuja kommentteja?
   Älä katkaise sukupolvien ketjua, tai aloita se itse.
   Kodin Pellervon tai Maatilan Pellervon tilaajat saavat Ison Kalenterin tilaajaetuna. Iso Kalenteri on myös paljon erikseen tilattu tuote niin maatilalle kuin kaupunkilaisperheeseen.
*Kalenterin sisältö. Mediakortti 2006 >>

 

Seuraava Maatilan Pellervo ilmestyy 3.2.2005. Teemana on Metsä.
Sitä ennen ilmestyy Kodin Pellervo 20.1.| Sivun alkuunUutiset | Kodin Pellervo | www.pellervo.fi |