Maatilan Pellervon kotisivulle


Sisältö
Arkisto

Toimitus
Palaute
Mediatiedot
Tilaukset, osoitteenmuutokset

Uutiset

Kodin Pellervo
www.pellervo.fiSata sivua, teemana metsä

Uusi tuleminen
Pellervo-Seuran johtokunnan puheenjohtaja Marcus H. Borgström kirjoittaa Seuran sydämenasian - osuustoiminnan - tilasta ja tavoitteista.
*Perehdy >>
Puunkorjuu hyytyi
vuodenvaihteessa koviin pakkasiin. Varastot ovat aika isot teollisuudella.
   Kesällä 2002 ihmiset päivittelivät, miten puut pärjäävät, kun kesällä ei ollut vettä, ja lumen tullen monet lehtipuut olivat täydessä lehdessä, vihreinä.
*Puu kestää koviakin olosuhteita >> 
*Metsäurakoijat ovat kovia poikia >>
Pellavalla saa katetta ja hyviä jalosteita
Pellavan viljely ei kun vähenee. Uudesta lajikkeesta Helmistä odotetaan uutta intoa viljelyyn. Muuten uhkaa raaka-aineen tuonti, sillä pellavasta tehdyt tuotteet menevät Suomessa hyvin kaupaksi.
   Ilmaiseksi ei pellavaa tarvitse viljellä: 16-sivuisesta Pellava-liitteestä ilmenee muun muassa, että pellava pärjää katetuottovertailussa.
*Tarmo ainakin innostui >>
*Varsista vaikkapa eristettä >>
Luomumiehen Kanadan kuulumiset
Luomumies käväisi koluamassa Kanadaa, missä ei luomutukea tunneta. Tilojen kokoero heitteli hehtaarista tuhansiin, eikä sielläkään mitään huippusatoja luomupelloilta revitä.
*GMO luomuhuolena Kanadassa >>
Navettakäynnillä Tanskassa 
Parikymmentä uutta navettaa suunnittelevaa suomalaista maidontuottajaa haki vihjeitä Tanskasta. Selvää on, että puhuttiin satojen lehmien navetoista, ja eräskin isäntä oli ostanut 300 000 litran maitokiintiötä, 960 000 litraa puuttui vielä.
      Kaikenlaista nähtiin: transponderi lehmän korvassa, takaalypsyasema 250 lehmälle, selviä virheitäkin. Juomakuppeja ei ollut, kuvassa juottoallas (©Jussi Knuuttila) ja reilusti tilaa sen ympärillä. Koko matkatarina Maatilan Pellervossa 2/03.
Kone-Forumissa tosiostajia 
Agrimarket- ja K-maatalousketjujen yhteisnäyttely Pirkkahallissa esitteli runsaasti säilörehukoneita. Muita suuria kokonaisuuksia olivat esimerkiksi viljan murskaus ja lietelannan multaimet.
   Yleisömenestys oli taattu, sillä ennakkomyyntinäyttelyjen perusteella ostetaan keskimäärin puolet koneista.
*Reilua peliä ja hyvää liiketoimintaa >>
JD teki uuden moottorityypin
Vaatimukset tuotekehitykselle ovat huimia: John Deere esimerkiksi panee 1,5 miljoonaa euroa päivittäin tällaiseen aivotyöhön. Se on nyt tuottanut uuden moottorityypin, jollaista ei ole yhdelläkään muulla traktorinvalmistajalla. Moottorityyppi 4V-CR merkitsee kahden ominaisuuden yhdistymistä, neliventtiilisen moottorin ja yhteispaineruiskutuksen.
   Risto Varis Agrimarket-ketjusta sanoo uutuuden tietävän tehon lisäystä, mutta on siitä mukavuus- ja rahaetuakin.
*Lue lisää uutissivulta >>
Sikatalousväen rehuristeilyllä
kuultiin teräviä ohjeita sikojen hoidosta, havaintoja kansainvälisestä kilpailusta, ihmisenä olemisesta kaiken yrittämisen ja työpaineiden keskellä.
   Lännen Tehtaat on noussut suurimmaksi rehufirmaksi Suomessa, sillä on Suomen Rehu, alkuvuodesta yhtiöitetty Lännen Rehu ja Avena. 
   Suomen Rehun uusi toimitusjohtaja Jukka Haikonen kertoi risteilijöille, mitä rehufirmoille aiotaan tehdä. Risteilyn jälkeen uutisoitiin Avenan yhdistyminen Lännen Rehuun.
*Markkinajohtaja tekee järjestelyjä >>
*Elias Jukola: Sitä vaan ajetaan teuraita kalliisti >>
*Juha Helander ehdottaa Turvakansiota >>
*Heistola teki terästornin rehuviljalle >>
Atk:n top ten -kysymykset
Mitkä ovat yleisimmät kysymykset maatilan tietokoneongelmissa? Kysyimme atk-kouluttajilta ja atk-tukineuvonnan puhelimeen vastaavalta sovellusneuvojalta.
*Näitä kysyttiin >>
Iso Kalenteri 2003
Onko esi-isiltä jäänyt kalenteri, josta voi lukea omakätisesti kirjoitettuja kommentteja?
   Älä katkaise sukupolvien ketjua, tai aloita se itse.
   Kodin Pellervon tai Maatilan Pellervon tilaajat saavat Ison Kalenterin tilaajaetuna. Iso Kalenteri on myös paljon erikseen tilattu tuote niin maatilalle kuin kaupunkilaisperheeseen.
   Uusi kalenteri 2003 on ilmestynyt! Se on perinteinen, mutta sisältää jälleen uudet kodin ja maatilan artikkelit.
*Katso hinta- ja tilaustiedot >>t
*Ison Kalenterin 2004 mediakortti >>

Seuraava  ja Maatilan Pellervo ilmestyy 6.3.Kodin Pellervo 20.3.| Sivun alkuunUutiset | Pellervo | www.pellervo.fi |