Maatilan Pellervon kotisivulle


Arkisto
Toimitus
Palaute
Mediatiedot
Tilaukset, osoitteenmuutokset

Uutiset

Kodin Pellervo
www.pellervo.fiTeema: Metsä. Äänestä mieleisesi juttu lehdestä.  >>


Kuvat Teemu Pakarinen ja Jussi Knuuttila
Tekijänsä oloisia yrityksiä
Talonpoikaista vapautta on onneksi jäljellä vielä sen verran, että ainakin tässä lehdessä esitelty yrittäjäpari on voinut luoda itselleen sopivan toimintamallin.
*Jokainen tavallaan >>
Metsä
Jyväskyläläinen Jari Lehtisestä on tullut ensiharvennusmetsiin kysytty mies. Hänellä on pieni runko-ohjattu Harveri, jota hän käyttelee kauko-ohjaimella vieressä kävellen.
  Puulla on kysyntää tänä vuonna. Ensi vuoden alussa kaikki siirtyvät puun myyntitulojen verotusmalliin, mikä tuo valtiolle lisää rahaa. Näistä asioista kerromme metsäsivuillamme. Yhä suurempi osa metsätöiden rahoituksesta kohdistuu metsän luontoarvojen suojeluun ja energiapuun talteenoton tukemiseen. 
*Järkeistyykö rahoitus? >>
*Metsäkoneita netissä >>
Navettaohjeita Teksasista
Ted Gribblen toimisto suunnittelee navetoita niin Pohjois-Amerikkaan kuin Arabian aavikoille. Maatilan Pellervo oli kirjaamassa, mitä Teksasin mies suositti suomalaisille navetanrakentajille.
*Ettäkö lehmä tykkää olla viileässä? >>

Kuva S. Liespuu
Torjunta-aineita edullisemmin
Olli Mäki-Välkkilä Hankkija-Maataloudesta arvioi, että torjunta-aineista ainakin glyfosaattien hinta laskee Suomessa kymmenisen prosenttia tulevana keväänä. Sitten ollaan Euroopan hinnoissa - ja pysyttäneenkin.
Mäki-Välkkilä myös soisi gramma-aineita käytettävän nykyistä enemmän.
*Tältä näyttää tulevana keväänä >>
Ureaplasma vaanii lehmän terveyttä
Ureaplasma on bakteeri. Sen muotoa U. diversum on yleisesti naudan emättimessä ja ylemmissä hengityselimissä. Joskus se pääsee syvälle elimistöön ja aiheuttaa lisääntymis- ja hengitysongelmia.
   Ureaplasmanäytteitä voi lähettää Kuopion Eelaan. Sieltä myös voi hankkia tarvittavat välineet.
*Tästä on kysymys >>
*Jos ureaplasmatartunta iskee  >>
Mitä paljastuu keväällä?
Lopputalveksi riittää jännitettävää, kirjoittaa luomuneuvoja Esa Partanen. Vettä satoi vuodenvaihteeseen asti ja nyt jos koskaan on voinut panna merkille, miten pintavalumat liikkuvat. Ovatko talvet pysyvästikin tällaisia?
*Partanen pohtii toimenpiteitä >>
Jokaiselle tilaajalle Iso Kalenteri 2004
Onko esi-isiltä jäänyt kalenteri, josta voi lukea omakätisesti kirjoitettuja kommentteja?
   Älä katkaise sukupolvien ketjua, tai aloita se itse.
   Kodin Pellervon tai Maatilan Pellervon tilaajat saavat Ison Kalenterin tilaajaetuna. Iso Kalenteri on myös paljon erikseen tilattu tuote niin maatilalle kuin kaupunkilaisperheeseen.
*Mediakortti 2005 >>

Seuraava Maatilan Pellervo ilmestyy 3.3. teemanaan Kasvinviljely.
Sitä ennen ilmestyy Kodin Pellervo 17.2.2005. Lehden teema on Asuminen, peruskorjaus.| Sivun alkuunUutiset | Kodin Pellervo | www.pellervo.fi |