Maatilan Pellervon kotisivulle


Arkisto
Toimitus
Palaute
Mediatiedot
Tilaukset, osoitteenmuutokset

Uutiset

Kodin Pellervo
www.pellervo.fiKotieläintalous, LuomuviljelyÄänestä mieleisesi juttu lehdestä.  >>

Nyt painetta veroasiassa
Päätoimittaja kannustaa samaan aikaan julkisuutta ja painetta poliitikoille, jotta yritys- ja pääomaveroasia saadaan tolalleen.
   "Osuuskuntien hallintohenkilöillä ja jäsenillä on nyt tilaisuus toimia koko osuustoiminnan ja oman osuuskunnan ja samalla oman tilansa talouden hyväksi. Ottakaa yhteyttä omiin kansanedustajiinne, kirjoittakaa yleisönosastoihin ja pitäkää asiaa esillä aina kun keskustelette ihmisten kanssa", kirjoittaja jatkaa.
*Lue lisää >>
Kirjavia korjuukokemuksia 
ProAgria Maaseutukeskusten Liiton Kasvutilannekatsaus raportoi vaivalloisesti etenevästä puinnista ja satomenetyksistä. Syyskylvöala jäänee vähäiseksi.
   Seurasimme sadonkorjuuta etelässä. Turun ja Salon seudulta tuli ensimmäisiä näytteitä rehutehtaalle. Kirjavaa tuli, kerrottiin.
   Sitten Yhdysvaltoihin: Persikoiden ja pähkinöiden Georgiassa isojen firmojen katveessa pienet maatilat ovat pystyneet osuuskuntien avulla parantamaan liiketoimintaansa. Uusista osuuskunnista esimerkkinämme on FOC, joka alkaa jalostaa kasviöljyä.
*Huonot ja hyvät erät erilleen >>
Oltiin Okrassa ja Farmarissa
Oripään valtakunnallista pienempi näyttely on nopeasti katsastettu, mutta siellä on hyvä syventyä yksityiskohtiin. Okra sisälsi raskasta kalustoa ja vaihtoehtoja mm. muokkaukseen ja lietteenkäsittelyyn. Nyt näkyy myös se, että eläinten raatojen hävittämisestä on tullut liiketoimintaa.
   Okrassa kävi yli kolmasosa Farmarin kävijämäärästä.
   Farmarissa oli kesänäyttelyn hyvä meininki. Syksyllä on vielä Farma Konemessut 13.-16. lokakuuta ja Keskon ja Agrimarketin Kone Forum 19.-21. lokakuuta.
*Okrassa >>
*Farmarissa >>
Mahtava Karjatila 2004 -messuopas
Maatilan Pellervossa voi tutustua etukäteen Tampereella 30.9.-2.10. järjestettäviin Karjatila 2004 -messuihin.
   Messuilla on useita seminaareja. Oppaassa on niiden kaikkien ohjelma alustajineen, joten omia messukohteita on mahdollista suunnitella ajoissa.
   Myös kaikki näytteilleasettajat on lueteltu oppaassa. Kartasta näkee heidän osastonsa sijainnin.
*Karjatila 2004 kotisivut >>
Ammattina vasikoiden ruokinta
Vasikoiden ruokinta on aiheena Terve Eläin -liitteessä. Siinä eläinlääkärit käyvät läpi märehtijän ruoansulatuksen mekanismin ja kehityksen. Vasta niistä tiedoista alkaa vasikan oikea ruokinta. Liitteenä on taulukko vasikoiden juomarehuista ja niiden tarkasta koostumuksesta.
*Aluksi ei ole vastustuskykyä >>
Lukijapäiville Ikaalisiin
Pellervo-lehden Hali-Buli-päivät järjestetään 15.-17.10.2004 tuttuun tapaan Ikaalisten kylpylässä.
   Ohjelma sisältää muun muassa erillismaksuun perustuvan  kävelytestin, joka sitten ilmoittaa kuntoindeksin ja kuntoluokan. Kolmena päivänä yhteistä viihdettä, mutta myös riittävästi omaa aikaa.
*Ohjelma ja yhteystiedot
Kesän luomuongelmia
Geenimuuntelu koskettaa erityisesti luomuviljelijää. Tästä kertoo Esa Partanen palstallaan. Marja-Riitta Kottila puolestaan muistuttaa, että luonto voittaa aina ja ihmettelee ihmisten lyhytnäköisyyttä ruokaostoksissa. Miten tämä liittyy saksalaisketju Lidliin?
*GMO ja luomuviljelijä >>
*Luonto voittaa >>
Elämää verkoissa
Maatilan Pellervo kierteli Farmarin osastoilla tutustumassa nettipalveluihin. Mikkeli on Etelä-Savoa, missä RaJuPuSu virittelee langattomia laajakaistayhteyksiä. Kuuskaista Pohjanmaalla on saanut aiheen juhlia.
   Miksi nettiosoitteissa
meillä eivät esiinny ä ja ö, vaikka ruotsalaiset saavat niitä sisältäviä osoitteita?
*Tulossa ovat >>

 

Jokaiselle tilaajalle Iso Kalenteri 2004
Onko esi-isiltä jäänyt kalenteri, josta voi lukea omakätisesti kirjoitettuja kommentteja?
   Älä katkaise sukupolvien ketjua, tai aloita se itse.
   Kodin Pellervon tai Maatilan Pellervon tilaajat saavat Ison Kalenterin tilaajaetuna. Iso Kalenteri on myös paljon erikseen tilattu tuote niin maatilalle kuin kaupunkilaisperheeseen.
*Mediakortti 2005 >>

Seuraava Maatilan Pellervo ilmestyy 2.9. teemoinaan Kotieläintalous, Luomuviljely.
Seuraava Kodin Pellervo ilmestyy 19.8.2004. Lehden teema on Kuntoloma, Terveys. | Sivun alkuunUutiset | Kodin Pellervo | www.pellervo.fi |