uotsivu.gif (3732 bytes)


Yrittäjähautomo-osuuskunta
perustettiin Ouluun

Osuuskunta Startup-yrittäjähautomo perustettiin tammikuussa Oulussa. Pääasiassa palvelutuotantoaloille keskittyneeseen hautomoon liittyi perustamisvaiheessa 22 jäsentä.
Osuuskunta syntyi Pohjois-Suomen Koulutuskeskuksen hallinnoiman Startup-yrittäjähautomo -projektin yhteydessä. Kyseessä on yrittäjähautomomalli, joka projektin jälkeen kustantaa itse toimintansa. Koulutuskeskus on jo pitkään järjestänyt yrittäjäkoulutusta sekä työvoimapoliittisena että omaehtoisena koulutuksena. 
Pohjois-Suomen Koulutuskeskus on osuuskunnassa yhtenä osakkaana. Jäsenyys on avoin myös muissa koulutusorganisaatioissa yrittäjiksi opiskelleille henkilöille ja erilaisille yrittäjyyden sidosryhmille kuten yrittäjäyhdistyksille sekä yritysneuvojille.
– Tulevat yrittäjät liittyvät osuuskunnan jäseniksi määräajaksi, enintään kolmeksi vuodeksi. Tuona aikana heillä on mahdollisuus hankkia tarvittava yrittäjäosaaminen ja luoda omalle tulevalle yritykselleen liikeidea, PSK:n tiedotteessa kerrotaan.
Hautomossa luodaan myös liiketoimintasuunnitelma ja kokeillaan sen toimivuutta turvallisessa hautomoympäristössä.
ESR-rahoitteinen Startup-yrittäjähautomo -hanke jatkaa toimintaansa vuoden 2006 loppuun saakka. Hankkeessa ovat mukana Nivala-Haapajärven seutukunta, Siikalatvan seutukunta, Pudasjärven kaupunki ja Utajärven kunta tavoiteohjelma 1 -alueelta sekä Oulun kaupunki ja Hailuodon kunta tavoiteohjelma 2 -alueelta.

 

| Sivun alkuun |