IDEAPISTE paikkaa
liikekaupungin sijaistarvetta

Ideaparkin liikekaupungissa Lempäälässä hyörii tuhatkunta työntekijää parissasadassa liikkeessä. Sijaistyövoiman tarve on suuri, ja tähän saumaan perustettiin henkilöstöpalvelua tarjoava osuuskunta Ideapiste.

TUNTUMAA OSUUSTOIMINTAAN.
Vastaperustetun Ideapisteen väki ja taustavoimat lähtivät joukolla kuulostelemaan ajankohtaista osuustoiminta-asiaa Pellervon Päivään. Kuvassa (vas.) Hilma Heikkinen, Anne Tapaila, Tiina Jaakkola, Kirsi Arvela ja Arja Hilliaho. Kuva Tapani Lepistö
Ideapisteen perustajiin kuuluva Kirsi Arvela on ollut talossa alusta asti. Hän on työskennellyt monessa liikkeessä toisen yrityksen välittämänä.
– Huomasin, että näin voi saada täydet tunnit useasta työstä. Oma henkilöstövuokrausta pyörittävä osuuskunta tuntui hyvältä ajatukselta, kertoo Arvela, joka on yksi osuuskunnan kahdeksasta perustajasta.
Kaksi muutakin jäsentä on työskennellyt talossa aiemmin. Kaikki perustajat ovat 30–50-vuotiaita naisia.
– Meitä on monipuolinen joukko erilaisen taustan omaavia ihmisiä. Porukasta löytyy intoa yhdessä yrittämiseen, vakuuttaa osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Hilma Heikkinen, joukon nuorin.
Heikkistä kiehtoo myös ot-aate ja työosuuskunta yrittämisen muotona. Sosiaalipolitiikan jatko-opiskelija haluaisi hyödyntää kokemuksiaan tulevassa väitöskirjassaankin.
Naiset osallistuivat keväällä 30 tunnin koulutukseen, jonka järjesti Tampereen seudun osuustoimintakeskus.
– Alussa tietotasoni osuustoiminnasta oli nolla. Koulutus antoi hyvät eväät, vaikka välillä mykistyimme tietotulvasta. Olemme tulleet varovaisiksi mutta myös päättäväisiksi, pohtii kauppaoppilaitoksessa markkinointia opiskeleva Kirsi Arvela.
– Osuuskunnassa asioita ei tarvitse pähkäillä omin avuin. Minua kiinnostaa myös uusien asioiden oppiminen. Kun on ollut pitkään kotiäitinä, motivaatiota riittää, huomauttaa hoivayritystä toiminimellä pyörittänyt Arja Hilliaho.

Palveluille on kysyntää

– Osuuskunta toimii kilpailluilla markkinoilla. Muut henkilöstönvuokraajat ovat kuitenkin suuria yrityksiä. Ideapisteen myyntivaltti on se, että osuuskunta tuntee talon ja voi räätälöidä sinne luotettavat palvelut, kuvailee osuuskunnan perustamishanketta koordinoineen Lempäälän Kehitys -elinkeinoyhtiön projektipäällikkö Anne Tapaila.
Osuuskunta nojaa Ideaparkin suureen volyymiin, josta riittänee pestejä sekä omille jäsenille että muille työntekijöille, joita osuuskunta jatkossa välittää.
Tapaila kertoo, että mukaan kaivataan lisää jäseniä. Sopiva määrä voisi olla 10–15, ja myös työntekijöitä tarvitaan.
Ideapiste palvelee henkilöstön lisäksi myös yrityksiä.
– Kaupan alalla kiristyy kilpailu työntekijöistä. Yritämme olla hereillä ja saada henkilökuntaa sitoutumaan hyvissä ajoin, jotta yritykset saavat varmuutta tilapäistyövoiman saantiin.


| Sivun alkuun |