Osuustoiminnan ideaa kouluille  

Osuustoiminta-lehti 6-7/2006
Tämän Osuustoiminta-lehden mukana ilmestyy Yhdessä yrittämään -liite, joka on suunnattu osuustoiminta-aktiivien lisäksi myös lähes kaikille maamme kouluille ja opettajille.

Ideana on esitellä osuustoimintamallia ja siitä tähän mennessä saatuja lupaavia kokemuksia koulutuksessa. Aineisto niveltyy erityisesti osaksi koulujen yrittäjyyskasvatusta. Sitä toimitettaessa on samalla pidetty silmällä myös muita oppiaineita ja yleensäkin nuorten yhteistyötaitojen aktiivista kehittämistä.

Sama liite ilmestyy myös Opettaja-lehden mukana 7. toukokuuta. Sen kautta jakeluun tulevat kaikki opettajaryhmät peruskoulujen yläasteista (luokat 7-9) koko ammatilliseen opetukseen, lukioihin, korkeakouluihin ja opettajiksi opiskeleviin saakka.

Lisäksi liitettä jaetaan myös monissa yrittäjyyteen liittyvissä tapahtumissa. Yhdessä yrittämään -liitteen painos nousee näin 60.000 kappaleeseen, mikä on lehtemme tuotteelle uusi ennätys. Operaatio toteutetaan yhdessä työ- ja elinkeinoministeriön ja Tampereen Seudun Osuustoimintakeskuksen kanssa.
Osuustoimintayritysten johtoa ja luottamushenkilöitä halutaan samalla paikallisesti aktivoida kouluyhteistyön kehittämiseen yhdessä oppilaitosten ja opettajien kanssa (ks. myös artikkeli tämän lehden sivulla 35).

Nykyajan korostuneeseen yksilökeskeisyyteen verrattuna osuustoiminta haluaa nyt tuoda mukaan oman yhteisöllisyyttä painottavan näkökulmansa ja toimintatapansa. Toivottavasti se koetaan tuoreeksi ja virkistäväksi vaihtoehdoksi kouluissa.

Pyydämme lukijoilta palautetta tästä ja omista kokemuksista allaolevaan osoitteeseen.

Mauno-Markus Karjalainen
mauno-markus.karjalainen@pellervo.fi


| Sivun alkuun |