uotsivu.gif (3732 bytes)


Asiantuntijamme
AUTTAVAT AINA

Osuuskuntien edustajat, kertokaa meille käytännön pulmanne, jotka liittyvät tämän Osuustoiminta-lehden aihepiiriin! Lupaamme hankkia pikaisesti parhaiden asiantuntijoiden vastaukset kaikkiin esitettyihin kysymyksiin veloituksetta

Käytössänne ovat maan parhaat asiantuntijat esimerkiksi taloudesta, yhteistoiminnasta, juridiikasta, verotuksesta, tiedotuksesta, koulutuksesta ja markkinoinnista. Ja jos meiltä joltakin erikoisalalta puuttuu asiantuntemusta, niin teemme kuitenkin parhaamme senkin tiedon hankkimiseksi pikaisesti suomalaisen osuustoimintaväen yhteiseen käyttöön. 

Meiltä voi kysyä yhtä lailla pienistä kuin suuristakin osuustoimintaa koskevista asioista. Tähän mennessä palvelu on painottunut monipuolisen pienosuustoiminnan, joukossa ensi askeliaan yritystoiminnan saralla ottavan osuustoiminnan, palveluun. Kysy pois -palstan lisäksi Osuustoiminta-lehdessä ilmestyy myös esimerkiksi Markkinointiklinikka

Palvelemme myös kiireellisissä tapauksissa

Kiireellisissä tapauksissa vastaamme ensin suoraan yleensä sähköpostitse kysyjälle. Julkaisemme aineiston sitten myös kaikkien muiden käyttöön lehden omalla ilmestymisrytmillä. Aika moni on jo tätä palvelua ehtinyt hyödyntääkin käytännössä. Suositeltavin tapa on lähettää meille kysymykset allekirjoittaneen sähköpostiosoitteeseen.

Kukaan kysyjä ei tiettävästi ole täysin vastausta vaille jäänyt. Tunnen tilanteen syksystä 1996 lähtien, jolloin olin ideoimassa ja perustamassa tätä Uusi osuustoiminta -liitettä. Siitä lähtien olemme julkaisseet yhteensä jo 58 liitettä pienosuustoiminnan ja sen sidosryhmien tarpeisiin.

Aineistot tilaajien hyödynnettävissä netistä

Aiemmin julkaistut Kysy pois -aineistot löytyvät lehtemme nettipalvelusta, osoitteesta www.osuustoiminta.coop/ot. Sieltä löytyy paljon muutakin erityisesti pienosuuskunnille hyödyllistä aineistoa.

Vaihtuva käyttäjätunnus ja salasana löytyvät aina painetun Uusi osuustoiminta -liitteen toimitustiedoista eli ”apinalaatikosta” liitteen kakkossivulta. Tunnukset vaihtuvat pari kertaa vuodessa aina pienen lehtemme laskutuskauden päättyessä tai merkittävämpien markkinointiponnistelujen alkaessa.

Netistä löytyy tällä hetkellä vastaukset yhteensä jo 75:een kysymykseen. Kunkin kysymyksen yhteydessä kerrotaan myös sen julkistamisajankohta, esim. OT 5/03. Se on oleellinen tieto. Jos siis huomaat, että jonkun netissä olevan vanhan kysymyksen vastaus ei enää ihan kaikilta osin pidä paikkaansa, niin kerrotko siitäkin meille. Näin tiedämme hoitaa asian pikaisesti kuntoon. 
Toivotamme mielenkiintoisia ja hyödyllisiä lukuhetkiä jatkossakin tämän lehden ja sen nettiversion parissa! Uusi osuustoiminta -liite on vakiinnuttanut hyvin paikkansa ja sitä kehitetään.

Mauno-Markus Karjalainen
mauno-markus.karjalainen@pellervo.fi

| Sivun alkuun |