kirjaimittain.gif (7478 bytes)

 


In memoriam
Ivano Barberini: Osuustoiminnan asialla
loppuun asti
Kansainvälisen osuustoimintaliiton ICA:n puheenjohtaja, italialainen Ivano Barberini kuoli 5. toukokuuta 2009. Pitkään sairastanut Barberini menehtyi rauhallisesti vajottuaan koomaan.
ICA kuvailee häntä muistosanoissaan kansainvälisen osuustoimintaliikkeen tukipilariksi, joka sitoutui sen arvoihin ja periaatteisiin. Hän edisti osuustoiminnan asiaa loppuun asti.
Ivano Barberini valittiin ICA:n puheenjohtajaksi Soulissa vuonna 2001. Hän toimi tuolloin Italian osuuskuntien liiton Legacoopin puheenjohtajana. Kansainvälinen osuustoimintaliitto valitsi hänet yksimielisesti toiselle puheenjohtajakaudelle Cartagenassa Kolumbiassa vuonna 2005.
Barberi keräsi yli 40 vuoden kokemuksen osuustoiminnasta. Hän aloitti uransa kuluttajaosuustoiminnan parissa, ja työskenteli Legacoopin johdossa vuosina 1996–2002. Tämä monialainen osuuskuntien liitto edustaa yli 10 000 italialaista osuuskuntaa, joissa on runsaat 5 miljoonaa jäsentä.
Barberini toimi hyvin aktiivisesti niissä eurooppalaisissa ja kansainvälisissä liikkeissä, jotka tukevat osuustoiminnan arvoja ja periaatteita sekä osuuskuntien välistä yhteistyötä. Hän osallistui myös ponnisteluihin kehitysmaiden ja kriisiavun puolesta.
Ivano Barberinin hautajaiset ja muistotilaisuus pidettiin 8. toukokuuta hänen kotikaupungissaan Bolognassa Pohjois-Italiassa.


”Nykyinen kriisi ja voimistuva tietoisuus siitä, että taloutta ja etiikkaa ei voi erottaa toisistaan, tarjoavat osuustoiminnalle uusia mahdollisuuksia kasvuun. Vastuullisuuden lisääntyessä sille tarjoutuu myös tilaisuus vahvistaa uudenlaista kehityksen mallia.”

IVANO BARBERINI joulukuussa 2008.| Sivun alkuun |