kirjaimittain.gif (7478 bytes)

 


Kovan onnen symppis aloittaa...

Tässä numerossa aloittaa värikkään seikkailunsa nuori, idealistinen ja yritteliäs toimittaja Esa Välisaari (kuvassa), joka juuri on tullut valituksi vanhan kotipitäjänsä Syrjäälän Sanomien toimittajaksi.

Tätä ennen - 2000-luvun taitteessa - hänet on irtisanottu konkurssin tehneestä it-firmasta. Siksi hän kärsii jatkuvasti kroonisesta rahapulasta. Lisäksi hän tuntee kärsivänsä lyhyydestään ja siitä, ettei tulpan vaihtaminen autoon häneltä mitenkään onnistu. Kaiken tämän päälle hän ei aina muista ajatella ennen kuin aukaisee suunsa.

Kyseessä on vajaat yhdeksän vuotta sitten Maaseudun Tulevaisuudessa alkanut sarjakuvatarina Paikallisuutisia, jota tekevät itseoppinut piirtäjä-kuvittaja Timo Kähkönen ja käsikirjoittaja ja opettaja Vesa Ilmaranta. Tässä lehdessä julkaisemme sarjasta valikoidusti vain suomalaiseen osuustoimintaan suoraan tai välillisesti liittyviä parhaita paloja. Sarjaa sen tekijät ovat onnistuneet Suomen lisäksi myymään myös kuudelle norjalaiselle lehdelle.

Tarina tulee myöhemmin laajenemaan Esan vähitellen kasvavaan lähipiiriin. Ensimmäiset Syrjäälän ot-tarinat julkaisemme sivulla 47 - hauskoja lukuhetkiä!

Ensimmäinen sarjakuva »
Paikallisuutisia-sarjakuvalla on myös omat kotisivut »

Myös Kari Inkisen piirtämä Oskussa tapahtuu -sarja jatkuu Uusi osuustoiminta -liitteessä, tällä kertaa sivulla 42.

| Sivun alkuun |