kirjaimittain.gif (7478 bytes)

 


Pienosuuskuntien tietoja lähdettiin keräämään

 


Maija Mielonen

Maija Mielonen Pellervo-Seurasta on aloittanut keräämään ja täydentämään suomalaisten pienosuuskuntien perustietoja Osuustoiminta-lehdelle ja Pellervon pienosuustoimintaprojektille. Kesäkuun alusta alkanut työ on samalla hänen yliopisto-opintojensa viimeiseen vaiheeseen kuuluvaa työharjoittelua.

Parikkalasta syntyisin oleva ja monipuolista työkokemusta jo aiemmin hankkinut Maija on opiskellut Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa yhteiskuntamaantiedettä, maaseutututkimusta ja kasvatustiedettä. Hän on suorittanut myös Coop Studies -verkkokursseja ja toiminut opiskelijaedustajana Rural Studies -opintoja suunnittelevassa johtoryhmässä.

Maijan erityinen kiinnostuksen aihe on maaseudun kehittämiskysymykset, missä osuustoiminnalla olisi paljon uuttakin annettavaa.

Kuutta toimialaa
selvitetään tarkemmin

Osuustoiminta-lehti ei vielä aiemmin ole analysoinut pienosuustoiminnan saralta elintarvikealan, luomutuotteiden, metsätalouden, pestipalvelun ja konealan osuuskuntia. Maija on nyt aloittanut näiden toimialojen perustietojen keräämisen. Samalla päivitetään myös näiden alojen osuuskuntien yhteystiedot osuustoimintajärjestöön eli Pellervo-Seuraan.

Kuudentena toimialana pyritään voimien salliessa selvittämään myös vesiosuuskuntien tämänhetkistä toiminnallista tilannetta. Työhön tulee tänä vuonna osallistumaan myös OT-lehden freelancer-toimittajia.

Pienosuuskunnilta tullaan kesä-elokuun aikana tiedustelemaan mm. niiden jäsenmäärien ja liikevaihtojen kehitystä ja kerätään toiminnasta saatuja erilaisia kokemuksia eri puolilta Suomea. - Aiheesta syntynee sitten uutta kiinnostavaa ja hyödyllistä sisältöä ensi syksyn numeroihimme ja lehtemme nettisivuille.

Mauno-Markus Karjalainen
mauno-markus.karjalainen@pellervo.fi
www.osuustoiminta.coop/ot

| Sivun alkuun |