kirjaimittain.gif (7478 bytes)

 


Osuustoiminnallista kesää!

Suomen kesä täyttyy jälleen moninaisista kesätapahtumista. Myös pienosuuskunnat ovat entistä laajemmin mukana niiden järjestämisessä.
Kokosimme tähän joukon tapahtumia, näyttelyitä ja läpi kesän jatkuvia aktiviteetteja 15.6. – 31.8.2011, joissa järjestäjänä on pienosuuskunta tai osuuskunnan jäsenet.
Nyt kannattaa käydä tutustumassa. Mukavaa kesää kaikille!


HILJAINEN KANSA
Taiteilija Reijo Kelan Hiljainen kansa -teos pysäyttää matkalaisia Suomussalmella. Tänä kesänä kansalle vaihdettiin uudet asusteet. Osuuskunta Kuutamokeikat ehdotti paikalle myös kesäkahvilaa, se toteutettiin jo 1998 ja osuuskunta pyörittää sitä edelleen.

Kesäteatteria

IdeaTeatteri Osuuskunnalla Jokioisissa on ohjelmistossaan kesällä useita näytelmiä. Päätuotantona on runoilija Heli Laaksosen esikoisnäytelmä Lukkosulaa ja lumpeenkukkia. Esitykset ovat Elonkierron makasiinissa.
www.ideateatteri.net

Teatteriosuuskunta EState esittää Kangasniemellä Veikko Lavin alkuperäisestä käsikirjoituksesta sovitetun musiikkiteatteriteoksen Jokainen ihminen on laulun arvoinen. Esitys on Syvälahden tanssilavateatterin ensimmäinen produktio. Se kunnioittaa Lavin perimmäisiä ajatuksia ja tulkintoja. Esitykset: ensi-ilta 17.7., 19.7., 21.7., 26.7., 28.7. ja 29.7.
www.teatteriestate.fi

Kesäkauden ensimmäiset näytökset Osuuskunta Lapin Aarnivalkean tuottamassa Pieni kansani laulu -musiikkinäytelmässä ovat Ihmisen ringissä Äkäslompolon kappelissa 25. - 27.8. Se on näytelmä pohjoisesta sitkeydestä. Esitykset jatkuvat syyskuun puolella.
www.kolari.fi/pienikansanilaulu

Näyttelyitä

Nuutajärven Lasikylässä toimiva Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO järjestää Kaj Franckin maisemissa Teemana lasi -näyttelyn 1.6.-15.8. Se on avoinna joka päivä klo 10-18, ja sinne on tänä vuonna ilmainen sisäänpääsy. Paikkana on Vanhan hytin halli Nuutajärven Lasikylässä.
näyttely
lisätietoja: lasigalleria@gmail.com

Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta järjestää jälleen kesänäyttelyt. Kuparipajan näyttely esittää kuvataidetta teemalla Tilallisia paikkoja - paikan runoutta. Makasiinissa sukelletaan Työkalujen maailmaan.
Näyttelyt avautuivat toukokuussa ja ovat auki 25.9. saakka, päivittäin klo 11-18. Myymälä Onoma Shopissa myydään osuuskunnan jäsenten valmistamia käyttö- ja taide-esineitä. Se on avoinna ti-su 12-17.
Alueella on myös muuta ohjelmaa, kuten Taikateatteri 13:n esitykset ajalla 29.6. - 6.8.2011.
www.onoma.org

Kesäkahviloita ja kulttuuria

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tiimiakatemian kesäprojekti 2011 on Matilan Ankkuri. Sumiaisissa sijaitseva tunnelmallinen satamaravintola Matilan Ankkuri vaihtaa omistajaa kesän ajaksi, kun kolme Tiimiakatemian jäsentä ottaa paikan haltuunsa.
120 asiakaspaikkaa tarjoavat perinteisten kahvilapalveluiden lisäksi konsertteja, tansseja ym. ajanviettomahdollisuuksia luonnonkauniin Matilanvirran rannalla. Matilan Ankkuri on pinkkutiimi Maden ensimmäinen suuremman kokoluokan projekti.
Tarkemmin: www.tiimiakatemia.fi

Osuuskunta Kainuun Kuutamokeikat järjestää Iltabluussit Hiljaisen Kansan Niittykahvilassa Suomussalmella 22.7. klo 18–19 ja Maitolaituribluussin 23.7. klo 13-14.
Hiljainen kansa sai uudet vaatteet kesäkuun alkupuolella. Niittykahvila on avoinna päivittäin 8.6. - 20.6. klo 10–17 ja 21.6. - 10.8. klo 9–18.
www.kuutamokeikat.fi

Mäkiraonmäen museo- ja kulttuurikeskusta Kannuksessa ylläpitää Osuuskunta Pihatanhua, joka koostuu kannuslaisista kotiseutu- ja kulttuuritoimijoista. Mäkiraonmäen talorykelmä on Kannuksen entinen kyläkeskus.
Mäkiraonmäen kierrokseen kuuluvat opastetut käynnit kotiseutumuseossa, Oskari Tokoi -museossa ja työväentalolla sekä kävelykierros mäellä. Kierros on maksullinen, mutta alueeseen saa tutustua myös omatoimisesti ilman maksua. Myös kesäkahvila toimii alueella.
Tarkempia tietoja: www.matkailukannus.fi

Isoja ja pieniä markkinatapahtumia

Osuuskunta Virma järjestää Viikinkimarkkinat 27.08. klo 12 alkaen Naantalissa. Tapahtuma kuuluu ohjelmahankkeeseen Naantalin kulttuurivuosi 2011. Markkinoilla on keskiaikainen Viikinkileiri, jossa eletään ja tehdään työtä viikinkien tapaan.
Keskiaikainen musikantti pistää parastaan tanssijoitten iloksi ja taistelunäytöksissä otetaan Viikingeistä mittaa. Mukana on myös kirkkovenesoudatusta, Muinaisratsastajien laavu, käsitöitä, Naantalin teatteri, ruokaa ja juomaa. Ohjelmaa puoleen yöhön.

Töllin myllyosuuskunta toimii Nummi-Pusulassa. Siellä pidetään Töllin myllyn perinteikkäät kesämarkkinat 19.6. Myllyosuuskunta jauhaa perinteikkäästi asiakkaidensa viljaa ja tuottaa lähiruokaa. Myymälä on avoinna keskiviikkoisin ja lauantaisin.
www.tollinmylly.net

Kansanperinnettä ja Venetsialaiset

Kyrönmaan Maatalousmuseo Osuuskunta järjestää Sirpistä Puimuriin -tapahtuman 23.7. - 24.7. Työnäytöksiä vanhoilla työkoneilla, Perinnepaja yms. Tapahtumapaikkana on Kyrönmaan Maatalousmuseon alue Isossakyrössä.
Miharin Rantakioski Osuuskunta järjestää Hämeenkyrön Miharinrannassa Venetsialaiset 27.8.
Rantakioskista lisätietoja: www.mahnala.com

Tiedot kokosivat: Antti Mustonen ja
Osuustoiminta-lehden toimitus
Perinteisen osuustoiminnan kulttuurikohteista eri puolilla Suomea julkaisimme laajan kokonaisuuden vuosi sitten Osuustoiminta-lehdessä
3/10 ».

| Sivun alkuun |