ammlehti.gif (1906 bytes)

siniot1.gif (15198 bytes)

kirjaimittain.gif (7478 bytes)

Paljon porua, vähän villoja Lidlistä

Kauppaväki on varpaisillaan odottaen Lidlin ensimmäisen myymälöiden avaamista. Luin ilokseni Kauppalehdestä (9.8.), että SOK:n uusi pääjohtaja Kari Neilimo ei ensinkään pelkää Lidliä. Hän luottaa asiakasomistajien uskollisuuteen.

Lidl tunnetaan siitä, ettei se toitota hankkeistaan. Keskon pääjohtaja Matti Honkala antaa samalla mitalla: kieltäytyy sanomasta mitään Lidlistä. Jalkaterän asennosta kuitenkin huomaa, että mies ei pelkää.

Ei paniikkia! Lidl on riisuttu ketju suppeine valikoimineen. Laatikkomyymälöissä tapaa Suomessa käydä vain rupusakki.

Kaupassakäynti on ohjelmanumero, josta otetaan kaikki hauskuus irti. Kauppaan tullaan viihtymään, ja puitteet vaaditaan sen mukaiset.

Itse kiertelen mielelläni helsinkiläisissä tavarataloissa. Niissä todella viihtyy, kun pitää silmät, korvat ja lompakon auki.

Suomen Lidlistä tulee ilman muuta limbo, suutari ja ohari.

Kesko yllätti jo

Kesko yllätti puolen vuoden tuloksellaan. Voitto 54 miljoonaa euroa on kelpo ja vuoden paras myyntikausi vielä edessä. Matti Honkala myönsi infossa auliisti, että kannattavuus ei ole vielä vuoden 2000 tasoa.

Kari Neilimo, olisi mukava jos jokin osa S-ryhmästä vietäisiin pörssiin. Sitä kautta saisi ilmaista julkisuutta eli tukea kaupankäynnille. Ehkä itse SOK?


Erkki Sinkko

| Sivun alkuun |