ammlehti.gif (1906 bytes)

siniot1.gif (15198 bytes)

kirjaimittain.gif (7478 bytes)

 

Seitsemän uutta arvonimeä  

Tasavallan presidentti on myöntänyt 15.6.2007 yhteensä 143 uutta arvonimeä. Osuustoiminnan ansioista arvonimen ovat saaneet seuraavat seitsemän hyvin tunnettua ja ansioitunutta henkilöä:

SOK:n juuri eläkkeelle siirtynyt pääjohtaja Kari Neilimo Helsingistä palkittiin vuorineuvoksen arvolla. Toimitusjohtaja Keijo Manner, joka toimii Keski-Suomen Osuuspankissa, sai puolestaan kauppaneuvoksen arvonimen.

Maanviljelijä Tauno Uitto Tyrnävältä nimitettiin maanviljelysneuvokseksi. Uitto toimii Valion Eläkekassan ja Valion Keskinäisen vakuutusyhtiön ja Pro-Agrian hallitusten puheenjohtajana sekä varapuheenjohtajana Valion hallituksessa. Hän kuuluu myös Osuuskunta Pohjolan Maidon hallitukseen ja Pellervo-Seuran valtuuskuntaan osuusmeijereiden edustajana.

Asianajaja, varatuomari Pauliina Haijanen Laitilasta sai kunnallisneuvoksen arvonimen. Haijanen toimii Lähivakuutus-ryhmän Keskusliiton hallintoneuvoston puheenjohtajana ja on Vakka-Suomen Lähivakuutusyhdistyksen hallituksen jäsen sekä Vakka-Suomen Osuuspankin edustajiston ja myös Pellervon valtuuskunnan jäsen edustaen Lähivakuutus-ryhmää.

Maanviljelijä Ilkka Juusela Äetsästä on saanut talousneuvoksen arvonimen. Juusela on Vammalan Seudun Osuuspankin hallituksen ja Lähivakuutusyhdistys Vammalan hallituksen puheenjohtaja sekä Metsäliiton hallintoneuvoston jäsen. Aiemmin hän toimi myös Pellervon valtuuskunnassa Lähivakuutus-ryhmän edustajana.

Toimitusjohtaja Tapio Tuusa Taivassalosta on saanut talousneuvoksen arvonimen. Tuusa on toiminut Lokalahden, Kiskon ja Taivassalon Säästöpankkien toimitusjohtajana sekä pankinjohtajana Vakka-Suomen Säästöpankissa ja Suomen Yhdyspankissa sekä Varsinais-Suomen Lähivakuutusyhdistyksen toimitusjohtajana. Vuodesta 2004 alkaen hän on ollut Lähivakuutus-ryhmän Keskusliiton hallituksen jäsenenä ja 2006 alkaen hallituksen varapuheenjohtajana.

Talousneuvoksen arvonimen tasavallan presidentti on myöntänyt myös Suomenselän Lähivakuutusyhdistyksen toimitusjohtajalle Jussi Mähöselle.


| Sivun alkuun |