kirjaimittain.gif (7478 bytes)

Hyvä koulutus kiinnostaa aina
Pellervo-Instituutti Oy 20 vuotta

Milloin olet viimeksi ollut hyvässä koulutuksessa? Sellaisessa, johon haluaisit mennä uudestaan. Itselleni on jäänyt opiskeluajoista mieleen neuvontaopin luennot; siellä keskusteltiin ja joskus väiteltiin. Emme olleet vain passiivisia kuuntelijoita. Pellervo-Instituutti haluaa tarjota sellaista koulutusta, johon haluaisi tulla uudestaan. Hyvä asiakaspalaute rohkaisee meitä jatkamaan valitulla tiellä.
”Hyvä yleiskoulutus säilyy, mutta se tarvitsee rinnalleen herkästi reagoivaa asiakaskohtaista koulutusta.”
Pellervo-Instituutti Oy täyttää ensi vuonna 20 vuotta. Kymmenettuhannet luottamushenkilöt, yrittäjät ja toimihenkilöt ovat osallistuneet koulutukseemme. Yllättävää on, että monet koulutukset ovat pitäneet pintansa yli vuosituhannen vaihteen. Tulevaisuusseminaarit ja HLJ-ohjelma ovat vähintään yhtä suosittuja kuin Suomen EU-jäsenyyden alussa. Kun samaan aikaan luottamushenkilöiden määrä on supistunut, tätä voi pitää pienenä ihmeenä. Mikä näissä koulutuksissa kiinnostaa? Koulutukseen lähdön ratkaisee hyvä sisältö, hyvät esiintyjät ja hyvä osallistujajoukko. Siinä se on. Näistä aineksista syntyy hyvä koulutus, joka kiinnostaa aina.
Koulutukseen lähteminen ei aina ole helppoa: oma leipätyö sitoo tai kokoustahti on kova. Olen havainnut, että kaikissa yrityksissä ja yhdistyksissä ei ole koulutussuunnitelmaa. Toivottavasti ne yleistyvät ja koulutukseen lähtemisen esteitä voidaan raivata.
Mihin suuntaan Pellervo-Instituutin koulutus kehittyy seuraavan kymmenen vuoden aikana? Lähivuosien painopisteet näkyvät jo nyt. Olen varma, että koulutus on aiempaa lähempänä asiakasta. Teemme räätälöityjä koulutuksia palveluosuuskunnille, tuottajaosuuskunnille, järjestöille, metsänhoitoyhdistyksille, pienosuuskunnille ja maatilayrittäjille. Hyvä yleiskoulutus säilyy, mutta se tarvitsee rinnalleen herkästi reagoivaa asiakaskohtaista koulutusta.
Tässä lehdessä on väläys koulutuksen eturintamasta. Tänä vuonna käynnistyi uutena osuuskauppojen hallitusten talouskoulutus. Tulevana syksynä alkaa uusi kasvavien maatilojen johtamiskoulutus. Viestimme on, että haluamme kuunnella asiakkaan tarpeita ja olla luottamuksen arvoinen.
Tutustu talvikauden 2010 – 2011 koulutustarjontaan osoitteessa www.pellervo-instituutti.fi. Kohti hyviä päätöksiä!


Kari Huhtala, päätoimittaja
Pellervo-Instituutti Oy:n toimitusjohtaja, yrityskouluttaja
kari.huhtala@pellervo.fi

| Sivun alkuun |