Iiro Jussilasta uuden tiedelehden päätoimittaja

Maailman johtava tiedekustantaja Elsevier alkaa kustantaa uutta osuustoiminnan tiedelehteä Journal of Co-operative Organization and Management (JCOM). Lehden päätoimittajaksi on valittu Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Iiro Jussila.

Julkaisun tavoitteena on olla johtava kansainvälinen osuustoimintatutkimukseen keskittynyt aikakauslehti. JCOM pyrkii edistämään korkeatasoista tieteellistä keskustelua osuuskunnista ja niiden johtamisesta. Lehti sisältää mm. tutkielmia sekä kirja- ja konferenssiarvosteluja. Tavoitteena on myös etsiä osuustoiminnan menestystekijöitä ja toisaalta syitä siihen, miksi ot-yritykset joskus epäonnistuvat.

Yhteistoiminnallisen organisaation JCOM määrittelee tiedotteessaan väljästi. Lehti antaa palstatilaa muillekin kuin ns. virallisille osuuskunnille, jos ne toimivat yhteistoiminnan periaatteiden mukaisesti. Tällaisia ovat esim. erilaiset vapaaehtoisjärjestöt, sosiaaliset yritykset ja työntekijöiden pienimuotoiset yhteenliittymät. Uusi tiedelehti aikoo houkutella akateemista lukijakuntaa eri puolilta maailmaa. Ensisijaiset kohderyhmät ovat yliopistokirjastot sekä yksittäiset tutkijat. Lehden toimituskunta toivoo, että sen välittämää uutta tietoa sovellettaisiin myös käytäntöön.

Teksti: Riku-Matti Akkanen

 

| Sivun alkuun |