Valio palkittiin hyvästä työstä

Valio palkittiin hyvästä työstä
VALIO TEKI HYVÄÄ TYÖTÄ. Pellervo-Seura ja MTK antoivat Valiolle Hyvän työn -palkinnon Suomalaisen Työn Liiton 100-vuotisjuhlassa Smolnassa. Kuvassa juontaja Peter Nyman (vas.), Juha Marttila, Martti Asunta, Antti Rauhamaa ja Rauno Hiltunen.

Pellervo-Seura ja MTK myönsivät Valiolle Hyvän työn -palkinnon 24. syyskuuta Helsingissä Suomalaisen Työn Liiton 100-vuotisjuhlassa, jota kunnioittivat läsnäolollaan myös pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.). Tapahtuma järjestettiin Smolnassa, joka on valtioneuvoston juhlahuoneistona toimiva empiretalo Kaartinkaupungin kaupunginosassa. Juhla televisioitiin ja esitettiin lokakuussa MTV 3:lla.

Palkinnon ojensivat Pellervon hallituksen puheenjohtaja Martti Asunta ja MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila. Pystin vastaanottivat Valion hallituksen puheenjohtaja Antti Rauhamaa ja johtoryhmän jäsen, johtaja Rauno Hiltunen. Palkinto on kunnianosoitus Valiolle ja suomalaisen maitotalouden osaamiselle.

Krista Kososen suunnittelema palkinto on nimeltään Merkittävät hetket. Olemukseltaan veistos on ilmava eikä järkälemäisen monoliittinen. Yhteen sidotuista renkaista koostuvaa teosta tunnustuksen myöntäneet järjestöt kuvaavat perusteissaan mm. näin:

”Siinä voi jokainen nähdä oman tulkintansa: maatilat ja elintarvikeketjun ammattilaiset yhteistyössä, osaamisen ja innovaatioiden ketju, kemiasta tuttu molekyylirakenne, osuusmeijereiden yli 100-vuotinen yhteistoiminnan tai vaikkapa sukupolvien välisen työn ketju. Osuustoiminnallisessa yhteistyön ketjussa kaikella on merkitys, kaikkia tarvitaan ja arvostetaan.”

Osuuskunnat näkyvästi esillä

Kaikkiaan yhdeksän palkintoa jaettiin eri toimialojen yrityksille, yhteisöille ja henkilöille. Osuustoiminta oli sekin hyvin esillä.

Tomi Tallqvistin suunnitteleman Kantava Voima -veistoksen sai Sortso Osuuskunta, joka on saanut myös Yhteiskunnallisen yrityksen -merkin. Palkintoa oli vastaanottamassa hallituksen puheenjohtaja Pekka Pättiniemi. Kahdeksan vuotta pääkaupunkiseudulla toiminut Sortso on sosiaalinen yritys, joka työllistää mm. vajaakuntoisia, työttömiä ja maahanmuuttajia. Palkinnon myönsi Yhteiskunnallisten yritysten koalitio.

S-ryhmä puolestaan palkitsi Digital Foodien kehittämän Foodie.fm palvelun, jonka avulla kuluttajat voivat tehdä ruokaostoksena helposti verkosta. Pyramidi-nimisen veistoksen ovat suunnitelleet Elina ja Klaus Aalto.

Kotimaisen nuoren muotoilun parhaimmistoa edustavat palkinnot olivat näyttävästi esillä vivahteikkaan historian patinoimassa talossa. Engelin suunnittelema rakennus on toiminut Suomen kenraalikuvernöörin ja valtionhoitajan virka-asuntona, Keisarillisen Aleksanterin-Yliopiston päärakennuksena sekä Helsingin punakaartin päämajana.

Teksti: Riku-Matti Akkanen

 

| Sivun alkuun |