ammlehti.gif (1906 bytes)

siniot1.gif (15198 bytes)

kirjaimittain.gif (7478 bytes)

Equal-rahaa
pienosuustoiminnan edistämiseen

Pellervo-Seuran hankkeelle "Verkottuvat pienosuuskunnat - Netco" on myönnetty 900.000 euron Equal-rahoitus.Hanke kehittää mallin, joka tarjoaa pienosuuskunnille ratkaisuja liiketoiminnan kehittämiseen ja siten työllistettävyyden parantamiseen verkostoliiketoiminnan avulla. Projekti alkaa jo ensi maaliskuun alussa.

Tähdätessään pienosuuskuntien välisen yhteistyön lisäämiseen Pellervo-Seuran tekemän osuustoiminnan edistämistyö kiertyy ajatuksellisesti 1900-luvun alkuun. Silloin pienistä osuuskassoista, vakuutusyhdistyksistä, osuusmeijereistä jne. kasvoi yritysten välisellä yhteistoiminnalla vahvoja osuustoiminnallisia yritysryhmiä.

Uudella hankkeella pyritään löytämään samansuuntaisia, uudenaikaisia verkottumisen keinoja, joilla ot-yritykset löytävät toisensa ja pääsevät yhteistyöllä kasvu-uralle. Siten niiden kyky työllistää ja tuoda toimeentuloa paranee. Siten ne vastaavat parhaiten paitsi jäsentensä myös yhteiskunnan odotuksiin.

Pellervon kumppaneina hankkeessa ovat Osuustoiminnan Kehittäjät - Coop Finland ry, Osuuskunta Sataosaajat ja Idekoop Osuuskunta. Lähes kolmivuotinen hanke toimii 1.3.2005 - 31.12.2007.

Myös yhteistyö-
projektille rahoitus

Osuustoiminnan kehittämiseen tuli myös muuta Equal-rahaa. Helsingin yliopiston Maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus Mikkelin Equal-hanke "Palveluja ja verkostoja yhteisötalouden verkostoilla" on saanut 500.000 euron rahoituksen. Hanke toteutetaan ajalla 1.11.2004 -31.12.2007.

Pellervo-Seura toimii myös Helsingin yliopiston kumppanina. Molemmat Equal-hankkeet koordinoidaan niin, että ne täydentävät hyvin toisiaan.

Equal on Euroopan sosiaalirahastosta (ESR) rahoitettava yhteisöaloite, jonka tavoitteena on löytää uusia toimintatapoja työmarkkinoihin liittyvän syrjinnän ja eriarvoisuuden torjumiseksi. Equal-rahoituksen myönsi Suomen työministeriö.

Kerromme hankkeiden etenemisestä myöhemmin Osuustoiminta-lehdessä. Uusi osuustoiminta -liite seuraa pienosuuskuntien verkostoitumisen edistämistä käytännössä ja kirjoittaa aktiivisesti asiasta.


Sami Karhu
sami.karhu@pellervo.fi

| Sivun alkuun |