ammlehti.gif (1906 bytes)

siniot1.gif (15198 bytes)

kirjaimittain.gif (7478 bytes)

YRITTÄJYYS ON
YKSILÖISTÄ KIINNI

PTT-katsaus keskittyy tällä kertaa suomalaiseen yrittäjyyteen. Yrittäjyys on aina pohjimmiltaan yksilöistä kiinni, olipa sitten kysymys esimerkiksi toiminimellä pelkästään omin voimin puurtavista ihmisistä kuin yhdessä yrittävistä osuustoimintaihmisistä.

Käytännön elämässä rajanveto näiden välillä voi olla liukuva. Molemmissa on omat etunsa ja omat haittansa, jotka on hyvä tietää jo yritystä suunniteltaessa.

Osuustoiminnan suurena etuna on se, ettei ihmisen tarvitse toimia yksin ja yksin hallita kaikkia yritystoimintaan liittyviä asioita, jotka usein vielä muuttuvatkin nopeasti. Myös riskejä voidaan yhdessä paljon tehokkaammin hallita. Samoin alkuun pääseminen on monella tapaa paljon helpompaa.

- Osuustoimintayrittäjyydessä on vielä käyttämätöntä potentiaalia, katsoo tutkija Panu Kalmi. - Osuuskuntamuoto ei kuitenkaan sovellu hyvin aloille, joilla jäsenten intressit ovat keskenään kovin erilaiset ja jäsenten panoksia on vaikea mitata.

Monipuolinen yrittäjyys on keino esimerkiksi tasata Suomen alueellisia kehityseroja. - Yrittäjien määrää tärkeämpää on kuitenkin yritysten kasvu ja tuotantorakenteita monipuolistava innovatiivinen yritystoiminta, katsoo professori Hannu Tervo.

PTT-katsaus 4/04 yrittäjyydestä Osuustoiminta-lehden 6-7/2004 mukana kaikille maksullisille tilaajillemme!

| Sivun alkuun |