ammlehti.gif (1906 bytes)

siniot1.gif (15198 bytes)

kirjaimittain.gif (7478 bytes)

Matti Huomo aloittaa  

Osuustoiminta-lehden uutena pörssikolumnistina on juuri aloittanut Chydenius-lehden päätoimittaja, OP-ryhmän tieteellisten säätiöiden asiamies, VTK Matti Huomo.

Hän tulee jatkamaan tohtori Erkki Sinkon jo 1990 tässä lehdessä aloittamaa ja Ruotsin vientiluoton SEK:n Helsingin toimiston johtaja Nicholas Andersonin 2004 jatkamaa säännöllisten pörssikolumnien perinnettämme.


Matti Huomo
Kuva Mauno-Markus Karjalainen

Matti Huomo hoitaa työssään myös OP-ryhmän tieteellisten säätiöiden sijoituksia ja tuntee kovasti myös viehtymystä ajankohtaisista sijoituskysymyksistä kirjoittamiseen ja sijoitusasioiden popularisointiin.

Huomo on toiminut aiemmin OKO:ssa ekonomistina 1979-83, valuuttaekonomistina 1983-84, ekonomistina OKL:ssä ja OKO:ssa 1984-88, tutkimuspäällikkönä OKL:ssä 1988-90 ja OP-ryhmän pääekonomistina ja osastopäällikkönä 1990-97 sekä viestintäyksikön päällikkönä 1998-2000. Hän on toiminut ETLAn johtokunnassa 1990-98 ja hoitanut myös osaa kansantaloustieteen apulaisprofessuurista Helsingin yliopistossa 1980. Uran ensimmäinen päätoimi oli hänen opinahjonsa Helsingin yliopiston kansantaloustieteen laitoksella ma. assistentin työ 1977-79.

Hän tulee seuraamaan lehdellemme sekä korko- että pörssimarkkinoita Suomessa ja kansainvälisesti. Painopiste on Erkki Sinkon tapaan tavallisten ”kansansijoittajien”, mutta myös yritysten salkunhoitajien mahdollisimman hyvässä palvelussa. Kolumnien aikaperspektiivin pyrimme pitämään kunkin numeron ilmestymisestä aina seuraavan numeron ilmestymiseen. Grafiikan monipuolistamiseen ja asioiden havainnollistamiseen panostamme aiempaa enemmän.

Yhtenä pienenä osana pörssikolumnistin tehtävää on myös pörssiin listattujen osuustoimintayritysten seuranta. Niitä on Suomessa edelleenkin vain neljä, vaikka enemmänkin voisi olla: Atria, HKScan, M-real ja OKO-Pohjola. Viimeksi mainittua Huomo ei jääviyssyistä kuitenkaan arvioi, vaan käytämme siinä tarvittaessa muualta saatavaa materiaalia jatkossa.

Lukijoidemme kiinnostus sijoitusasioihin kumpuaa kahta kautta. Niin suomalaisten osuustoimintayritysten liikkeenjohtajilla kuin luottamusjohtajilla on monesti vastuullaan osallisuus yritysten sijoituspäätösten tai -linjausten tekoon. Sen lisäksi hyvin monella heistä on hoidettavanaan myös henkilökohtainen tai perheen sijoitussalkku. Kiinnostus asiaan on tullut näkyviin esim. lukijatutkimuksissa ja -palautteissa.

Toivotamme Matti Huomon tervetulleeksi lehtemme tasokkaiden avustajien joukkoon! - Ennustajan rooli ei varmasti ole missään kovin helppo, mutta tuskin se meillä on sen vaikeampi kuin muissakaan lehdissä. Monesti meilläkin on osuttu ihan nappiin ja toisinaan on mennyt yllättäen täysin hutelikkoon, mutta sellaistahan elämä, varsinkin sijoituselämä on.

Kolumnistin vaihtuminen näyttää sattuvan sopivasti yhteen myös sijoitusmarkkinoiden aikojen vaihdoksen kanssa.

Kysymyksiä ja palautetta toivomme entiseen tapaan alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Mauno-Markus Karjalainen
mauno-markus.karjalainen@pellervo.fi

| Sivun alkuun |