kirjaimittain.gif (7478 bytes)

 


Finnish300+

YK:n Kansainvälisen Osuustoimintavuoden 2012 tehtävänä on lisätä tietoa osuustoiminnasta ympäri maailman. Mutta mitkä oikeastaan ovatkaan osuustoimintayrityksiä?

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA julkaisi tänä syksynä päivitetyn listan Global 300, jossa on lueteltu maailman 300 suurinta osuustoimintayritystä. Sieltä löytyvät myös kaikkein suurimmat suomalaiset ot-yritykset. Lista löytyy nettiosoitteesta www.global300.coop .

Nyt on valmistumassa vastaava lista myös suurimmista suomalaisista osuustoimintayrityksistä nimellä Finnish 300+. Lista on tässä vaiheessa laadittu liikevaihdon mukaan. Toimialoista listalla ovat kattavimmin mukana osuuspankit, paikallisosuuspankit, Lähivakuutusyhdistykset, tuottajaosuuskunnat, osuuskaupat, sähkö- ja puhelinosuuskunnat. Vain muutamia suurimpia uusia osuuskuntia on vasta toistaiseksi mukana.

Listaa täydennetään sitä mukaa, kun saamme lisää tietoja. Yritysten määrä tulee kasvamaan nykyisestä noin 300:sta – siksi otsikon perässä on plussa.

Pyydämmekin lukijoitamme tutustumaan listaan ja lähettämään täydentäviä tietoja listan laatijalle, tutkija Pasi Saarnivaaralle sähköpostiosoitteeseen
pasi.saarnivaara@tnsglobal.com.

Finnish300+ löytyy YK:n Kansainvälisen Osuustoimintavuoden 2012 Suomen sivuilta www.osuustoiminta.coop/2012.

Sami Karhu

| Sivun alkuun |