LOKAKUU
18 | 10 |
2001 Makuelämyksiä muhevissa lihapadoissaPataruuat saavat täyteläisen maun pitkään hautuessaan. Koska kypsymisaika on pitkä, kannattaa ruokaa samalla valmistaa suuri annos, josta riittää myös pakastettavaksi. Kun ainekset saa koottua pataan, ruoka kypsyy uunissa itsekseen. Pataan voi kurkistaa kerran tai pari kypsymisen aikana. Samalla voi pyöräyttää ainekset sekaisin ja lisätä tarvittaessa nestettä. Kuvassa tattilihapataa
lautasella Tulinen jauhelihapata Ruskista jauheliha ja sipulisilput. Pyöräytä myös paprikakuutiot pannulla. Pane kaikki ainekset pataan kerroksittain ja sekoita. Hauduta uunissa pari tuntia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa nestettä. Itämainen lammaspata Ruskista liha 3–4 erässä pannulla ja siirrä pataan. Pehmitä sipulisilppua ja purjoviipaleita pannulla. Pyöräytä myös muut kasvikset ja sienet pannulla. Siirrä ainekset pataan. Lisää lihaliemi, ranskankerma, rusinat ja mausteet. Jos haluat pataan keltaisemman värin, niin lisää kurkumaa. Hauduta kannen alla 200-asteisessa uunissa pari tuntia. Kypsymisaika riippuu lihapalojen koosta. Syksyinen tatti-lihapata Liota kuivattuja tatteja 4 desilitrassa vettä noin tunti. Ruskista lihapalat 4 erässä pannulla ja siirrä pataan. Kuullota sipulisilppu pannulla ja nosta pataan persiljasilpun kanssa. Jos käytät esikäsiteltyjä tatteja, niin kuullota ne ensin pannulla ja siirrä pataan. Jos käytät kuivattuja tatteja, niin sekoita ne liemineen pataan. Lisää lihaliemi ja kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta kannen alla 200-asteisessa uunissa pari tuntia. Monen maun papupata Liota papuja yön yli suolalla maustetussa kylmässä vedessä. Ruskista liha- ja broileripalat useassa erässä pannulla. Lisää valkosipulipalat joukkoon pehmenemään. Siirrä lihat pataan ja mausta pippurilla. Lisää pataan porkkanat, sipulit, valutetut pavut, murennetut liemikuutiot, tomaattimehu ja yrtit. Sekoita, peitä kannella ja nosta 200-asteiseen uuniin 2,5–3 tunniksi. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa nestettä. Jos haluat käyttää pataan makkaroita, niin laita ne lopuksi padan päälle ja anna sen olla uunissa ilman kantta, kunnes makkarat kuumenevat. Viinissä haudutettu hapankaalipata Leikkaa liha viipaleiksi (ja ruskista halutessasi kevyesti pannulla). Mausta palat suolalla, pippurilla ja salvialla. Laita hapankaali, lihaviipaleet ja sipuli- ja porkkanaviipaleet kerroksittain pataan Valuta hunajaa väliin ja kaada viini päälle. Hauduta kannen alla 200-asteisessa uunissa pari tuntia. Jos käytät pataan makkaroita, niin lisää ne pataan pätkittyinä kypsymisen loppupuolella. Savunmakuinen juurespata Suikaloi pekoni kuumaan pataan ja sekoittele, kunnes rasva irtoaa. Kuullota sipuliviipaleet pekonin rasvassa. Lisää kasvispalat ja sekoittele hetki. Lisää lihaliemi, mausta pippurilla ja timjamilla. Hauduta pataa miedolla lämmöllä liedellä tai uunissa, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ripottele pinnalle persiljasilppua. Laita halutessasi lisukkeeksi tarjolle Auramurua, jota voi ripotella padan päälle.
|