Syyssilakkaa viidellä tavallaSyksyllä silakat ovat parhaimmillaan. Niistä saa nopeasti maukasta, terveellistä ja herkullista ruokaa. Curry-, anjovis- ja soijasilakat maistuvat hyviltä sekä lämpiminä että kylminä. Sitruunaiset silakkarullat ovat parhaimmillaan kylminä perunoiden kera tai ruisleivän päällä. Silakka-juuresvuoka kypsyy meheväksi uunissa ja saa uudenlaista makua lantusta ja sitruunamelissasta. Currysilakat Raasta omenat voideltuun uunivuokaan. Kääri silakkafileet rulliksi ja nosta omenaraasteen päälle. Sekoita liemen ainekset ja kaada tasaisesti vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anjovissilakat Levitä purjoviipaleet voideltuun uunivuokaan. Aseta silakkafileet voipaperin päälle nahka alaspäin. Jaa fileille tillisilppu ja paloitellut anjovisfileet. Kääri fileet rulliksi ja nosta vuokaan. Sekoita liemen ainekset ja kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Soijasilakat Aseta silakkafileet voipaperin päälle nahka alaspäin. Mausta pippurilla ja jaa purjosilppu fileille. Kääri rullalle ja nosta öljyllä sipaistuun vuokaan. Sekoita liemen ainekset ja kaada päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Silakka-juuresvuoka Kuori perunat ja lantut ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi purjo. Laita edellisiä aineksia ja mausteita kerroksittain uunivuokaan tai pataan. Kaada päälle kiehautettu kalaliemi. Peitä astia kannella tai foliolla ja pane 200-asteiseen uuniin noin tunniksi. Perkaa silakat, mutta jätä selkäruoto. Ota vuoka uunista, painele kauhalla juureksia liemeen. Lado silakat päälle. Mausta suolalla tai yrttisuolalla. Viipaloi sipulit ja laita päälle. Lisää sitruunamelissasilppua ja halutessasi muutama rasvanokare. Peitä astia ja hauduta vielä noin 20 minuuttia tai kunnes juurekset ja silakat ovat kypsiä. Tarjoa sitruunapippurilla, raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamelissasilpulla maustetun kermaviilin kera. Sitruunaiset silakkarullat Laita silakkafileet voipaperille nahka alaspäin. Mausta suolalla ja ripottele päälle ruohosipulisilppua. Kääri fileet rullalle ja nosta vierekkäin laakeaan pannuun tai paistokasariin. Kuumenna liemen ainekset ensin kattilassa kiehuvaksi ja kaada kuumana pannulle. Keitä hiljalleen kannen alla 78 minuuttia ja anna rullien jäähtyä liemessään. Koristele ja tarjoa kylminä keitettyjen perunoiden kanssa. Silakkarullat maistuvat myös ruisleivän päällä.
|