Lehden kotisivulle


Juttuarkisto
Pellervon matkat
Tilaajapalvelu
Mediatiedot
Toimitus
Palaute

Uutiset
Päävalikko
OT-Lehti
Maatilan Pellervo

joulukuu.gif (2417 bytes)

JOULUNUMERO
invipix.gif (43 bytes) invipix.gif (43 bytes) invipix.gif (43 bytes) invipix.gif (43 bytes)

Tapaa piispa Panteleimon
Ortodoksipiispa Panteleimon ei häpeä tunnustaa, että hän käy lataamassa akkujaan. Hän tekee sen mökissä metsän hiljaisuudessa kuten moni muukin suomalainen. Siellä on hyvä keskittyä ja rauhoittua.
   Piispa ei herkästi tuomitse, mutta pikkujouluista jouluun valmistumisen alla hän ei pidä.

... kuin Ranualla puuta
Erilaiset puuverkostot ovat tärkeitä maakunnissa, esimerkiksi Ranualla. Siellä

kp12_00.gif (44285 bytes)
  ©Tapani Lepistö 

invipix.gif (43 bytes)
jalostetaan omaa puuta, tuodaan puuta muualta Suomessa jalostettavaksi ja viedään lähes kaikki jalostettu tavara ulkomaille.
   Vuosittain Ranualla pyörii noin 25 miljoonan markan puupotti. Näyttää siltä, että pitkään tavoiteltu puunjalostuksen tila on saavutettu.

Jouluista
Monen elinkeinon kohokohtia on joulu. Niin myös kukkien ja koristeiden maailmassa.
   Vanhassa Porvoossa on pieni Amadeus-puoti, jossa Lisbeth Hoffren ja Matti Savolainen elävät juuri nyt hyvin jouluisesti.
   Satakunnassakin joulutunnelma on suorastaan sadunomainen. Museon näyttelymestari Markku Hannula sai museoväen intoihinsa ideoituaan tonttunäyttelyn. Museoon tuli punaisia lakkeja ja paljon partaa.

Joulun toisenlainen juhlaruoka
Omenaiset silakat, silliä jääalustalla, täytetty porsaanfilee - ei ehkä rutiiniruokaa jouluksi, mutta näyttää juhlalliselta vaihtoehdolta kynttilöiden valossa joulun tunnelmassa. Punakaalihilloketta, uunijuureksia, luumukastiketta ja muita lisukkeita niiden kera.
   Herkkuja voi saada joulupukin kontistakin. Joulunumerossa on ohjeet niiden valmistamiseen.

*Herkkuja pöytään
*Pukinkonttiin

Tupa-kirjan tekijän haaste Korppilassa
Nytkö sitten Omalääkäri taas muistuttaa terveellisestä syömisestä? Ei tällä kerralla, hän puhuu prionista, valkuaisaineesta. Virheellinen prioni vaeltaa ihmisen aivoihin ja alkaa tehdä tuhojaan.

Tupa-kirjan tekijän haaste Korppilassa
Mitä tulee kun perisuomalaisen tuvan tietäjä ja Tupa-kirjan kirjoittaja perheineen ryhtyy tekemään asuttavaa vanhasta hylkytalosta? Upealta vaikuttaa, vaikka ei ole vielä ihan valmista.
   Tohtori Sirkka-Liisa Ranta esittelee unelmiensa taloa Kuhmoisissa. Kahden vuosikymmenen unohduksesta talo herää osa osalta. Piharakennuksessa asutaan jo ja saunotaan vanhan osuuskaupan pyöreän ikkunan takana.

Kaiken maailman lapset
Kaiken maailman lapset liittyy polvijärveläiseen Kirsti Pappiseen. Hän viihtyi lomillaan Agadirissa Marokossa, mutta sai haasteen köyhien ja sairaiden marokkolaisten lasten elämästä ja alkoi muuttaa maailmaa.
   Avustus pyörii kummiperiaatteella muutaman kymmenen Suomen markan kuukausipanoksella. Pienistä rahoista kertyy iso apu: on leikattu sydämiä, saatu hoitopaikkoja, koulutettu.
   Eikö siinä ole joulunkin sanomaa?

toivotus.gif (45612 bytes)


Pellervo pukinkonttiin!

Pellervon vuoden 2001 koko paketissa on:
12 Kodin Pellervoa
10 Maatilan Pellervoa
ja kaikille tilaajille Iso Kalenteri.

*Tilaajapalvelu
*Pellervosta myös muuta lukemista


| Sivun alkuun | Arkisto | Tilaajapalvelu | Mediatiedot |
| Toimitus | Julkaisupalvelu | Palaute | Pellervon etusivu |