TAMMIKUU
17 | 1 |
2002 Kolme keittoa - monta muunnelmaa
Yhdistä ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Voit kuumentaa keiton myös mikrossa. Paahda 2–3 viipaletta vaaleaa leipää ja leikkaa ne kuutioiksi, tai leikkaa leipä ensin kuutioiksi ja paahda paistinpannulla ilman rasvaa rapeiksi. Sekoita leipäkuutioiden joukkoon persiljasilppua. Laita leipäkuutioita lautaselle keiton pinnalle. Valkosipulin makuinen hernekeitto
Yhdistä ainekset. Kuumenna keitto kiehuvaksi kattilassa tai kulhossa mikroaaltouunissa. Laita keiton pinnalle lautaselle tuorejuustoa tai ranskankermaa. Tomaattinen hernekeitto
Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja ruskista kevyesti kattilassa. Lisää hernekeitto, vesi ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta yrtillä. Samettinen juustokeitto
Laita liemi ja juustot kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes juustot sulavat. Lisää mausteet ja kermaan sekoitetut jauhot. Kypsennä 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita haluamasi lisuke keiton joukkoon tai tarjoa useampia lisukkeita erikseen pienistä kulhoista. Kauramakaronia ja tomaattia
Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Pane makaronit takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon tilkka öljyä, tomaattikuutiot ja yrttisuolaa. Tilli-kalapallerot keiton lisukkeeksi
Sekoita jauhetun kalan joukkoon tuorejuusto, suola, pippuri ja tilli. Voit vaihtaa ruohosipuli-tuorejuuston haluamasi makuiseen tai käyttää maustamatonta ja lisätä siihen kuivattua ruohosipulia. Ota seoksesta lusikalla palleroita tai pyörittele ne käsin. Kypsennä pallerot kalaliemessä pienissä erissä kypsiksi. Rakuunaporkkanat
Keitä porkkanapalat kypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Pane tilkka rasvaa kattilaan. Sekoita porkkanat joukkoon ja mausta pippurilla ja rakuunalla. Savukinkku-purjolisuke
Kuullota purjorenkaat pannulla rasvanokareen kanssa. Lisää kinkkusuikaleet ja kuumenna. Mausta pippurilla ja sekoita joukkoon persiljasilppua. Currylta tuoksuva tomaattikeitto
Kuullota kasvispalat rasvassa curryn kanssa. Lisää kasvisliemi ja tomaattimurska ja -sose. Kypsennä kasvikset pehmeiksi ja soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Pane lisukkeet kypsymään keiton joukkoon tai valmista lisukkeet erikseen ja tarjoa erikseen kulhoista. Mausteista makkaraa ja kesäkurpitsaa
Paloittele makkarat ja ruskista kevyesti rasvassa kesäkurpitsakuutioiden kanssa. Anna kesäkurpitsapalojen hiukan pehmetä ja mausta seos. Broileria ja herne-maissi-paprikaa
Ruskista broilerisuikaleet pannulla ja anna niiden kypsyä noin 5–10 minuuttia. Sekoita joukkoon herne-maissi-paprika, anna kuumentua ja mausta seos. Yrttiperunaa ja herneitä
Keitä perunakuutiot lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Pane perunakuutiot takaisin kattilaan rasvanokareen ja herneiden kanssa. Kuumenna ja mausta. Fetajuustotahna lisukkeeksi
Murenna juusto ja sekoita ranskankerman ja ruohosipulin kanssa. Pekonia ja sieniä
Ruskista pekonisilppu pannulla. Pane joukkoon sieniviipaleet ja sekoittele, kunnes ne ovat kuumentuneet/kypsyneet. Mausta pippurilla. Parmesaanileivät
Laita jokaiselle leipäviipaleelle kaksi tomaattiviipaletta. Ripottele juustoraaste päälle. Pane kuumaan uuniin, kunnes juusto sulaa.
|