















|
|


Painetun lehden sisältö
Työ siellä, koti maalla
Aarnit muuttivat maalle Riistavedelle, mutta tekevät ansiotyönsä kaukana muualla.
"Työmatkan pituus on suhteellista", he miettivät. Arja ja Vesa
Aarni käyvät esimerkiksi siitä, että kylissä voi olla ja tulla lisää elämää.
Aarnien tapaus
Suomi-puuta menee Eurooppaan
Kymen puuverkko -hankkeen kärkiyritys Stammholz Oy työllistää seitsemän ihmistä ja
laskuttaa noin kymmenen miljoonan markan liikevaihdon.
Stammholzilta Miehikkälästä lähtee kauniita liimapalkkinippuja EU:n
sisämarkkinoille. Viereen nousee uusia yrityksiä, yhteistyöverkko syntyy.
"Markkinoita ja kysyntää on vaikka kuinka. Tekijöistä on puutetta,
kuten Suomessa yleensäkin", sanoo Stammholzin perustanut Alpo Paajanen sanoo.
Alkoiko Suomi Susiluolasta?
Häkkinen, Nokia, Bosnian sovittelija-presidentti, EU:n puheenjohtajuus, ja nyt vielä
Susiluola. Suomi alkaa paistatella julkisuudessa.
Vuosien kädenväännön jälkeen tutkijat alkoivat raaputella Karijoella
lähellä Kristiinankaupunkia olevan luolan maita. Aluksi epäröiviä kauhaisuja, ja
sitten sensaatio: täällä asuttiin jo ainakin reilut 100 000 vuotta sitten.
Yksityiskohtainen selostus Susiluolan vaiheista uudessa Kodin Pellervossa.
Höyryäviä
keittoja ja parasta paistia |
Keitot syntyvät kätevästi ja ovat mitä
sopivinta talviruokaa. Pienillä nikseillä niistä saa nyhdettyä monenlaisia makuja.
Keittokirjoomme kuuluu tällä kerralla balkan-, siskonmakkara-, pekoni-,
broileri- ja kirjolohi-
keittoa.
Särpimeksi kukin voi valita mieleistään haukattavaa, mutta ohjeissamme on
viisi hyvin terveellistä ratkaisua.
Toinen Kodin Pellervon ruoka-aihe on paisti. Keiton lailla lihasta voi saada
maittavaa ruokaa vähällä vaivalla kunhan valitsee sopivan lihan, huolehtii riittävän
alhaisesta uunin lämpötilasta ja leikkaa sitten lihan oikeaoppisesti poikkisyin. Lihalle
voi antaa lisämakua uunissa vaikkapa kypsentämällä sen kasvisten kanssa.
Näin valmistuvat hyvät keitot
|
|

Punainen kirjolohikeitto, nokare tuorejuustoa ja sämpylöitä.
Kuva Pekka Haraste |
Laiskotellen kuntoon
Pellervon Omalääkäri on ajoittain aika lunki mies, mikäli hänen tämän
kerran kirjoitustaan on uskominen. Sydänkin lepää välillä - lyöntien välillä -
hän muistuttaa.
Omalääkäri näyttää esimerkkiä
Bonsain kiehtova maailma
Jotkut kukkafanit ovat erikoistuneet orkideoihin, lihansyöjiin tai muihin erikoisuuksiin,
bonsai on meillä viime vuosina yleistynyt kukkaharrastus. Itse asiassa bonsait ovat
puita, joita kasvatetaan tarjottimen oloisessa matalassa ruukussa. Tapa on alkuaan
kiinalainen.
Bonsain harrastaja tulee ilostumaan Leena
Nurmen perinpohjaisista bonsaiohjeista, joita
täydentävät kuvat näiden jalojen kasvien |

Jaspi kukkii. Kuva Leena Nurmi
|
istuttamisesta. Arvokkaitakin bonsait ovat: hinta voi nousta
puutarhoilla jopa tuhanteen markkaan kasvatusvuotta kohden, ja bonsaita saatetaan
kasvattaa kymmeniä vuosia.
Bonsaiharrastukseen saattaa liittyä miniatyyriympäristön luominen. Joku
voi kivitellä kasvin ympäristön kauniiksi, laittaa pienoispuutarhan tai rakentaa pienen
mökin puun viereen. Yleensä bonsait ovat puolisen metriä korkeita.
Tutustu bonsaihin
|
Pellervossa on!
Katso mediakortti 2000. Pellervon koko paketissa 12
Kodin Pellervoa, 9 Maatilan Pellervoa ja kaikille
tilaajille Iso Kalenteri.
Seuraava Maatilan Pellervo ilmestyy 13.1.2000 ja Kodin Pellervo 27.1.2000.
Tilaajapalvelu
Pellervosta myös muuta lukemista
| Sivun alkuun | Sisältö |
Arkisto | Tilaajapalvelu
| Mediatiedot |
| Toimitus | Julkaisupalvelu
| Palaute | Pellervon
etusivu | |