Ruokajuhlat kauniisti ja maukkaastiJuhlava kevätlounas on helppo toteuttaa, sillä lähes kaiken voi valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä. Silloin emäntäkin pääsee nauttimaan juhlista virkeänä, eikä raadannasta uupuneena. Pöytään katetaan tietysti kauneimmat astiat ja herkuttelu voi alkaa. Ohjeet ovat kymmenelle. Savukalakrepit (n. 20 kpl) Sekoita kreppitaikinan ainekset keskenään ja anna turvota vähintään 1/21 tunnin ajan. Paista taikinasta suuria ohukaisia. Perkaa kala nahattomaksi ja ruodottomaksi ja pilko pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset. Täytä krepit ja kääri rulliksi tai taita kolmioiksi ja nosta uunivuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kuumenna ennen tarjoilua 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa. Vihannessalaatti Sekoita salaattiainekset kulhossa. Voit käyttää niitä vihanneksia, joita on saatavana. Sekoita kastikkeen ainekset. Tarjoa kastike erikseen pienestä kannusta tai kulhosta. Kylmää porsaanpaistia omenamarinadin kera Kypsennä paisti pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Leikkaa lihasta ohuita viipaleita ja taittele ne kauniisti tarjoiluvadille. Sekoita marinadin ainekset, viimeiseksi öljy tipoittain. Levitä marinadi lihaviipaleiden päälle ja pane vati kylmään noin tunniksi. Koristele vati salaatilla, esimerkiksi punasävyiset salaatit sopivat hyvin. Vinkki: Voit tarjota paistin myös lämpimänä. Silloin marinadia voi käyttää kastikkeena, mutta sitä tarvitaan enemmän. Kuohkea perunapaistos Soseuta kuoritut, keitetyt perunat. Lisää rasva, maito tai kerma, keltuaiset ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto soseen joukkoon varovasti nostellen. Laita seos voideltuun vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 3040 minuuttia. Täytetyt tomaatit Puolita tomaatit ja koverra sisus pois. (Käytä sisus keittoon tai kastikkeeseen). Käännä tomaattikupit alassuin ja anna valua hetki. Puhdista herkkusienet ja jaa neljään osaan. Paista ne pannulla rasvassa, mausta persiljasilpulla ja yrttisuolalla. Täytä tomaatinpuolikkaat seoksella ja kuumenna 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Vinkki: Marjahyytelö suklaavaahdon kera Laita jäiset marjat suureen tai pieniin jälkiruokamaljoihin. Kiehauta vesi ja lisää sekoittaen hyytelösokeri. Jatka sekoittamista, kunnes sokeri liukenee ja liemi kirkastuu. Lisäämällä pienen mehutilkan, saat hyytelöön kauniin värin. Kaada kuuma liemi hitaasti marjojen päälle. Anna hyytyä hetki jääkaapissa. Vatkaa suklaavaahtoa varten valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita lämmin suklaa valkuaisvaahtoon. Vaahdota kerma ja lisää kevyesti nostellen suklaavaahdon joukkoon. Mausta vanilliinilla ja halutessasi tilkalla punssia. Jos teit yhden suuren hyytelön, niin laita vaahto toiseen kulhoon. Jos taas teit annoshyytelöt, niin jaa suklaavaahto mansikkahyytelöiden pinnalle. Laita vaahto jääkaappiin 12 tunniksi ennen tarjoilua. Koristele hyytelö.
|